تحقیقات موسسه ملی سلامت آمریكا نشان داد

بی خطر بودن تشعشعات تلفن همراه

بی خطر بودن تشعشعات تلفن همراه كارا پیام: تابحال خبرهای زیادی در مورد تاثیر مخرب تشعشعات موبایل بر سلامتی انسان مطرح شده اما تحقیقات جدید نشان داده است نیاز به نگرانی خاصی در این زمینه وجود ندارد.


به گزارش كارا پیام به نقل از ایسنا، تشعشعات تلفن همراه سرطان زا نیست، اما این بدان معنا نیست كه این امواج كاملا بی خطر هستند، چون كه دانشمندان معتقدند استفاده از تلفن همراه در محیط های بسته به مدت طولانی می تواند سبب صدمه شود.
همانطور كه می دانید امواج الكترومغناطیسی توسط دكل های BTS یا Base Tranceiver Station، تششعات رادیو فركانسی هستند و اشعه ساطع شده از این دكل ها، غیر یون ساز و سرطان زا نیستند؛ اما عدم رعایت استانداردها به خصوص در مورد تشعشعات گوشی و هم نبود نظارت و پایش مستمر بر میزان تشعشعات، می تواند خطرآفرین باشد.
از سویی دیگر آنتن موبایل یا همان BTS است كه مخفف Base Tranceiver Station هستند، دومین بخش در ساختار سیستم كلی ارتباطات سیار در خصوص جی اس ام (GSM) (سامانه جهانی ارتباطات همراه یكی از متداول ترین استانداردهای تلفن های همراه در جهان) هستند كه با استفاده از اینترفیس هوا (Air interface) تبادل اطلاعات بین موبایل و آنتن انجام می گیرد. پس ما خواه ناخواه با این امواج در تماس هستیم.
هر تجهیزی در طیف فركانسی خاصی كار می كند؛ برای مثال در ایران شبكه نسل دو در GSM ۹۰۰ MHZ و GSM۱۸۰۰MHZ - نسل سوم در UMTS ۲۱۰۰ و شبكه نسل چهارم برای ایرانسل در LTE ۱۸۰۰ مگاهرتز كار خواهد نمود. تشعشعات ناشی از آنتن بر حسب وات بر مترمربع بیان شده و این میزان به شدت وابسته به فركانس و فاصله از آنتن است و با افزایش هر دو مورد توان به شدت كاسته می شود. برای نمونه، هر چقدر به امواجی كه از آنتن های BTS تلفن همراه ساطع می شود، نزدیك تر باشیم، این امواج خطرناك تر خواهد بود.
براساس مقاله یی در مجله Electromagnetic Biology and Medicine، رعایت فاصله حداقل ۳۰۰ متر از بی تی اس ها سفارش می گردد. سه سازمان كمیته بین المللی حفاظت در برابر اشعه های غیر یون ساز (ICNIRP)، سازمان بهداشت جهانی (WHO) و اتحادیه بین المللی مخابرات (ITU) استانداردهایی برای این تشعشعات بیان كرده اند.
تشعشعات از دو جهت قابل بررسی است؛ یكی از جهت تشعشعات آنتن و دیگری از جهت تشعشعات ناشی از خود دستگاه موبایل اما از آنجائیكه موبایل فاصله بسیار كمتری با ما دارد، نگرانی در این مورد برای شخصی كه به مدت طولانی با تلفن همراه صحبت می كند، نسبت به شخصی كه آنتن در نزدیكی منزلش است، بیشتر است؛ اما چرا؟
تشعشعات ناشی از موبایل وابسته به عملكرد اپراتورها و مكان یابی بهینه جهت گسترش بی تی اس ها است. در جهت بهبود این امر استفاده از بی تی اس های توزیع شده در خیلی از كشورها مد نظر قرار گرفته است. مسلما با زیاد شدن تعداد بی تی اس های با توان كمتر، فاصله دستگاه موبایل از آنتن كمتر شده و دستگاه برای حفظ ارتباط نیاز به مصرف توان بالا ندارد.
همه تلفن های همراه از خود امواج رادیویی (RF) ساطع می كنند و انرژی این امواج برپایه مدلهای مختلف گوشیهای تلفن همراه متفاوت می باشد. برای مثال برای sumsung sm-p۶۰۱ این مقدار ۰.۶۳۵ وات بر كیلو گرم است. تلفن های همراه در شرایط مختلف با توان های مختلف رادیویی كار می كنند. این مورد جهت بهبود مصرف باتری و همینطور كاهش توان تشعشع سیگنال رادیویی صورت می پذیرد.
بدترین شرایط كاری تلفن های همراه زمانی اتفاق می افتد كه كاربر بیشترین فاصله را با دكل های مخابراتی سرویس دهنده دارد. زیرا گوشی برای پیدا كردن آنتن مجبور است توان بیشتری ارسال نماید.
این توان تشعشعی باعث تولید ولتاژِ در حد میكرو ولت در مغز می گردد كه اثرات جانبی آن سردرد، خستگی و مشكلات خواب خواهد بود. زمان برخورد امواج بسیار اهمیت دارد و در هنگام خواب احتمال تولید خطر بیشتر است.
پرهیز از استفاده موبایل در فضاهای بسته همچون داخل ماشین، واگن قطار مترو و جاهایی كه آنتن دهی خوبی ندارد، به شدت سفارش می گردد. استفاده از هندز فری در اینگونه شرایط بسیار مفید خواهد بود. دستگاه های LTE، مصرف باتری بسیار بالایی دارند و دلیل آن این است كه در شرایط فعلی، سرویس دهی اپراتورهای شبكه به گونه ای است كه كاربر برای برقراری ارتباطاتش به هر دو حالت عملیاتی CDMA۲۰۰۰ و LTE احتیاج دارد.
این به این معناست كه برای هر دقیقه اتصال، نسبت به زمانی كه شما تنها از CDMA۲۰۰۰ یا LTE استفاده می كنید، میزان مصرف باتری و به عبارتی توان دستگاه، دو برابر شده است. ازاین رو در صورتی كه كاربر این مورد هستید، رعایت اینكه موبایل در اتاق خواب نباشد یا مودم ۲۴ ساعته روشن نباشد الزامی است.
با اینكه هنوز مداركی دال بر سرطان زا بودن این امواج در دسترس نیست، اما با عنایت به نیاز به گسترش شبكه ها و هم افزایش حجم اطلاعات تبادلی متناسب با روند پیشرفت تكنولوژی های انتقال داده و نگرانی های موجود در خصوص تاثیر بر سلامت افراد، مسلما تولید یك سیستم پایش و مانیتورینگ تشعشع در اغلب نقاط شهر لازم و ضروری می باشد. تشعشات رادیویی قوی مانند اشعه ایكس یا تشعشعات هسته یی برای انسان بسیار مخربند اما امواج رادیویی موبایل بسیار ضعیف تر از آن هستند كه سلامتی انسان را به صورتی جدی به خطر اندازند.
بر اساس تحقیقات «موسسه ملی سلامت آمریكا» نرخ مبتلا شدن به تومورهای قلبی در بعضی موش های نر بعد از قرار گرفتن در معرض امواج موبایل افزایش پیدا كرده، البته این موش ها در حمامی از تشعشعات رادیویی غوطه ور شده و میزان امواج دریافتی آنها نسبت به كاربرانی كه به استفاده مكرر و دایمی از موبایل عادت دارند به مراتب بیشتر بوده است.
محققان این جوندگان را به مدت دو سال برای ۹ ساعت در روز در معرض امواج شبكه های ۲G و ۳G قرار داده اند (كهولت یك موش ۲ ساله برابر یك انسان ۷۰ ساله است).در این تحقیق كه به صورت دو مرحله یی اجرا شده در موش های ماده اثری از این تومورها مشاهده نشده و حتی موش های نر هم در مرحله دوم شواهدی از مشكلات سلامتی جدی بروز نداده اند.
در این بیانیه تاكید شده كه تعداد اندكی از این موش ها به سرطان قلب مبتلا شده اند و نمی توان با قاطعیت این مساله را به قرار گرفتن آنها در معرض امواج رادیویی مرتبط دانست.
یكی از مدیران ارشد انجمن سرطان امریكا در مصاحبه با آسوشیتدپرس گفته است: مداركی كه حاكی از ارتباط بین موبایل و سرطان باشد ضعیف است و تابحال شاهد افزایش نرخ این بیماری بین مردم نبوده ایم.
بیانیه این موسسه تاكید می كند كه با وجود قرار گرفتن این جوندگان در معرض تشعشعات موبایل شدید شواهدی كه حاكی از مبتلا شدن به سرطان در آنها باشد بسیار مبهم بوده است. علاوه بر این موش های در معرض امواج موبایل طول عمری بیش از همنوعان خود داشته اند، باآنكه این نتیجه ممكن است به صورت تصادفی رخ داده باشد.
در هر صورت به نظر می رسد رعایت برخی نكات همچون استفاده غیرضروری از تلفن همراه و خاموش یا دور نگه داشتن از اتاق خواب برخی تهدیدهای احتمالی را برای انسان كم كند.



1396/11/17
15:52:42
5.0 / 5
4873
تگهای خبر: اپراتور , بین الملل , تلفن , موبایل
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۲
کارا پيام
karapayam.ir - تمامی حقوق سایت كارا پیام متعلق به مالک دامنه است

كارا پیام

پیام رسان