بانك مركزی سراغ بلاك چین می رود
به گزارش كارا پیام دبیر كل بانك مركزی از مطالعات متمركز این بانك برای بهره گیری از فناوری بلاك چین اطلاع داد.
به گزارش كارا پیام به نقل از ایسنا، محمد طالبی با اشاره به اینكه خیلی از مشكلات موجود در دنیای مالی فعلی مانند جعل و كلاهبرداری با سیستم رمزنگاری پیشرفته ای كه در بلاك چین وجود دارد، متحول خواهد شد، اظهار نمود: بلاك چین تكنولوژی جدیدی است كه در دنیا مطرح شده و پیش بینی می گردد تحول بزرگ در دنیا پس از اینترنت باشد و تمام ساختارهایی كه توسط اینترنت به وجود آمد، را وارد پاردایم جدیدی كرده و تحولات چشمگیری را رقم بزند.
وی با بیان اینكه، تحولات بزرگ در نظام مالی یكی از تغییراتی است كه توسط تكنولوژی بلاك چین رقم خواهد خورد، اظهار داشت: پیش بینی می گردد كه نظام مالی در عصر بلاك چین تا حد بسیار زیادی تغییر كند.
دبیركل بانك مركزی مهم ترین خصوصیت بلاك چین را تغییر ساختارهای متمركز در نظام مالی توصیف كرد و توضیح داد كه بر اساس این تكنولوژی، ساختارهای در خصوص نهادهای اداره كننده نظامات مالی به صورت متمركز تغییر خواهد نمود و در چارچوب اصطلاحاً Distributed ledger technology كه همان تكنولوژی بلاك چین هست، اداره خواهد شد.
بر مبنای اعلام بانك مركزی، طالبی افزود: نظامات مالی دنیا هم اكنون بر نهادهای متمركز مبتنی است، مثلاً سوئیفت تمامی تراكنش های بین كشورهای دنیا را اداره می كند و بانك های مركزی در كشورها همه تراكنش های مالی درون یك كشور را اداره می كنند، اما تكنولوژی بلاك چین این پاردایم را تغییر می دهد؛ یعنی دیگر نظارت متمركزی وجود نخواهد داشت و هرچه هست در یك شبكه اتفاق می افتد.
وی با این بیان اینكه نظام مالی پس از بلاك چین وارد دنیای جالبی خواهد شد، خاطرنشان كرد: مثلاً Crowd financing یا همان تامین مالی جمعی، پدیده جدیدی در حوزه مالی است و معتقدم با تكنولوژی بلاك چین شكل جدیدی خواهد داشت و همینطور نظارت نهادهای نظارتی، به طریق دیگری اعمال خواهد شد؛ ضمن اینكه نحوه مشاركت و سرمایه گذاری و حضور افراد در نظام مالی در یك حالت Privacy (پوشیدگی و امنیت) بیشتری اتفاق خواهد افتاد.
دبیر كل بانك مركزی پیش بینی نمود كه خیلی از مشكلات موجود در دنیای مالی فعلی مانند جعل و كلاهبرداری با سیستم رمزنگاری پیشرفته ای كه در بلاك چین وجود دارد، كلاً متحول خواهد شد.
طالبی با اشاره به اینكه بحث رمزارزهای جهانروا مطرح گردیده است، افزود: الان كشورها به سمت رمزارزهای ملی حركت كرده اند كه تحولاتی را تولید خواهد نمود و همینطور بازارهای سرمایه به سمت ابزارهایی رفته اند كه مبتنی بر بلاك چین است.
وی درباره كاركرد همایش هایی كه راجع به این مورد توسط بانك مركزی برپا می گردد اظهار داشت كه این همایش ها می تواند دیدگاه صاحب نظران را راجع به این مسئله جمع آوری كند كه در عصر جدید مبتنی بر تكنولوژی بلاك چین، چه اتفاقی برای نظام مالی مالی ما رخ خواهد داد؟
به گزارش كارا پیام به نقل از ایسنا، در همین راستا، بانك مركزی امسال هشتمین همایش سالانه بانكداری الكترونیك و نظام های پرداخت را با مبحث انقلاب بلاك چین در ایام ۹ و ۱۰ بهمن ماه برگزار می نماید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب