ارتباطات و فناوری اطلاعات در هفته ای كه گذشت

از افزایش قیمت گوشی تا جنجال خدمات ارزش افزوده

از افزایش قیمت گوشی تا جنجال خدمات ارزش افزوده كارا پیام: افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی قیمت گوشی به علت مشكلات مربوط به رجیستری گوشیهای همراه و دستكاری در آرای یك برنامه ی تلویزیونی كه به علت اختلال در سامانه رأی گیری و مربوط به یكی از شركت های خدمات ارزش افزوده بود، از مهم ترین اخبار حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در هفته گذشته به حساب می آید.


به گزارش كارا پیام به نقل از ایسنا، هفته ی گذشته در حوزه ی ارتباطات هفته ی پر خبری بود. یكی از مهم ترین این اخبار، افزایش قیمت گوشی تلفن همراه بود. افزایش قیمت گوشی در یك سال اخیر به علل متفاوتی رخ داد كه مهم ترین آنها را می توان افزایش نرخ ارز و هم چنین سودجویی بعضی از فروشندگان بعد از اجرا شدن طرح رجیستری دانست. البته افزایش قیمتی كه بعد از رجیستری در بازار به وجود آمد، به نقل از كارشناسان یك حباب غیرمنطقی مقطعی بود، اما با عنایت به این كه گوشی یك كالای وارداتی است، بعد از افزایش نرخ ارز، این كالا با افزایش قیمت دو تا سه برابری روبه رو شد و دیگر به قیمت قبلی خود برنگشت.
از طرفی در ایام اخیر هم بار دیگر افزایش قیمت گوشی صورت گرفت كه علت آن، مشكلات مربوط به رجیستری گوشیهای مسافری عنوان شد. درواقع بسته شدن سامانه همتا برای واردات گوشیهای مسافری، باعث افزایش حدود ۱۵ تا ۲۱ درصدی قیمت گوشی شد. با این حال، در نهایت اعلام گردید بعد از اعتراضات صنف موبایل فروش، سامانه مسافری گمرك برای ثبت تلفن های همراه باز شده است.
البته بعضی از كارشناسان معتقدند، واردات گوشی تلفن همراه با دریافت كارت ملی، از ابتدا اشتباه بوده و باعث شد راه واردات گوشیهای قاچاق به شكلی دیگر باز شود؛ بدین ترتیب كه گوشیهایی كه به اسم مسافری وارد كشور شدند، تنها به مسافران اختصاص نداشتند و بعضی از سودجویان با استفاده از كارت ملی افراد به هنگام خرید گوشی، مبادرت به رجیستر كردن گوشیهای وارداتی خود كردند. اما قطع ناگهانی این روند هم باعث ایجاد مشكلاتی شده كه حالا خویش را نشان داده و باعث افزایش قیمت گوشی هم شده است.
دستكاری در آرای مردمی
یكی دیگر از اخبار مهم این هفته، دستكاری در آرای مردمی یك برنامه ی تلویزیونی بود. به صورتی كه تعداد زیادی از كاربران اپراتورهای تلفن همراه اعلام نمودند پیامك تأیید رأی به یك برنامه ی تلویزیونی برایشان ارسال شده، در حالیكه آنها اصلاً در این رأی گیری شركت نكرده بودند و یا رای شان برنامه دیگری بوده است. این مورد از اختلال در سامانه رأی گیری بخش مردمی جشنواره تلویزیونی جام جم حاكی بود.
‎پس از آن، روابط عمومی معاونت سیما در خبری اختلال در سیستم رأی گیری را تأیید كرد و آنرا به استقبال مردم از نظرسنجی نسبت داد. در این خبر اعلام شد، «رای گیری بخش مردمی جشنواره تلویزیونی جام جم كه از ۲۳ بهمن شروع شد، تا پنجشنبه ۹ اسفند بیشتر از ۴۰ میلیون رأی در سامانه USSD و روبیكا به خود اختصاص داد، اما ایجاد اختلال در این سامانه حاشیه ساز شد.» روابط عمومی معاونت سیما هم چنین اعلام كرد، اصالت آرای رسیده در بازه زمانی بروز اختلال، در حال بررسی است.
‏از طرفی دبیر جشنواره تلویزیونی جام جم ادعا نمود «جابجایی آرای نظرسنجی محبوب ترین برنامه صداوسیما را شركتی كه از وزارت ارتباطات مجوز دارد، انجام داده است.»، اما سیدجمال هادیان -رییس مركز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات- این ادعا را رد كرده و اظهار داشت: تغییر آرا در شركت طرف قرارداد تبلیغات انحصاری صدا و سیما صورت گرفته است كه هیچ مجوزی از وزارت ارتباطات ندارد.
همینطور وزیر ارتباطات، با تاكید بر شفاف سازی در این زمینه در یك پست توییتری نوشت: ‏شركت های ارزش افزوده و USSD مجوزی از وزارت ICT ندارند و فعالیت آنها مطابق قانون تجارت است، اگر آنگونه كه در بخش های خبری دیشب سیما طرح شد، فعالیت آنها باید با دریافت مجوز از وزارت ICT باشد، مطابق مصوبه ۱۹۲ كمیسیون تنظیم مقررات، تبلیغ یا فعالیت آنها سریعاً در صداوسیما متوقف شود.
داستان حذف برنامه های ایرانی از گوشیهای آیفون
یكی دیگر از اخبار روزهای اخیر حوزه ی ارتباطات، غیرفعال شدن بعضی از اپلیكیشن های ایرانی در گوشیهای آیفون بود. در حالیكه از شهریورماه سال گذشته، بعضی از اپلیكیشن های ایرانی به دنبال ایجاد محدودیت و تحریم های آمریكا از اپ استور حذف شده بودند، شركت ها برای دور زدن محدودیت ایجاد شده، سراغ استفاده از اكانت های اینترپرایز (Enterprise) رفتند. اما در ایام اخیر، بعضی از توسعه دهندگانِ برنامه های آی اواس از این روش برای انتشار نسخه های هك شده اپلیكیشن های مختلفی استفاده كردند.
این مورد سبب شد اپل تصمیم بگیرد برای پیشگیری از سوءاستفاده از این روش، به غیرفعال كردن اكانت های اینترپرایز اقدام نماید. در این میان، برخی از پرمخاطب ترین اپلیكیشن های ایرانی همچون برنامه های حوزه پرداخت و تاكسی آنلاین و غیره، در گوشیهای با سیستم عامل iOS هم با مشكل مواجه گشتند. كه در آخرین اخبار، محمدجعفر نعناكار - مدیركل حقوقی سازمان فناوری اطلاعات - از تجمیع گزارش های فنی و حقوقی برای حل این مشكل اطلاع داد.
نعناكار هم چنین با بیان این كه مردم در انتخاب مدل گوشی خود آزادند، اظهار نمود: بحث این است كه اگر كشوری مانند آمریكا محصول ما را تحریم می كند و نمی گذارد ما استفاده نماییم، بهترین كار این است كه ما هم آنها را تحریم نماییم. ما خرید گوشیهای این برند، پولی را از چرخه ی اقتصاد خود خارج كرده و به آنها وارد می نماییم، درصورتی كه شاید بتوانیم انتخاب های بهتری داشته باشیم.



1397/12/16
13:33:48
5.0 / 5
4363
تگهای خبر: آنلاین , آیفون , اپراتور , اپل
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۵
کارا پيام
karapayam.ir - تمامی حقوق سایت كارا پیام متعلق به مالک دامنه است

كارا پیام

پیام رسان