برگزاری مراسم تودیع و معارفه دبیر شورایعالی فضای مجازی
به گزارش کارا پیام، به دنبال انتصاب رسمی سید محمد امین آقامیری بعنوان دبیر شورایعالی و رئیس مرکزملی فضای مجازی امروز مراسم تودیع و معارفه انجام شد.
به گزارش کارا پیام به نقل از ایسنا، روز شنبه سیدابراهیم رئیسی در حکمی با توجه به تخصص و تجربیات پرارزش و به استناد ماده (۲) آئین نامه داخلی شورایعالی فضای مجازی کشور مصوب ۱۰ تیر ۱۳۹۱ و ماده (۷) اساسنامه مرکز ملی فضای مجازی کشور مصوب ۳۱ تیر ۱۳۹۱ آن شورا، موافقت اعضای شورا و تصویب مقام معظم رهبری (مدظله عالی) دکتر سید محمدامین آقامیری را بعنوان دبیر شورایعالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی کشور انتخاب کرد.
۳۰ میلیون سیمکارت بدون هویت تعیین تکلیف شد
دبیر سابق شورایعالی و مرکز ملی فضای مجازی اظهار نمود: امروز در آستانه یازدهمین سال شورایعالی فضای مجازی هستیم، در این ۱۱ سال این شورا دو دوره داشته که در دوره اول کارهای زیربنایی صورت گرفت. در دوره دوم تا به امروز بنده در این مسئولیت بودم و از چند روز قبل این مسئولیت را آقای آقامیری برعهده دارند.
وی ادامه داد: شورایعالی فضای مجازی از مواهب قانونی کشور است و شاهد برکات زیادی در این عرصه بودم، اعمم از سیاست های خوبی که در این سال ها صورت گرفت. در این شورا بیشتر از ۵۷ سند به تصویب رساندیم. البته فضای مجازی پیچیده و چند رشته است و ما شاهد هدایت این فضا در جهان هستیم اما هنوز در کشور مشکلاتی را در این حوزه داریم.
دبیر پیشین شورایعالی و مرکزی ملی فضای مجازی افزود: شبکه ملی اطلاعات یکی از مهم ترین پروژه ها بود و این شبکه با وجود همه پیچیدگی هایش و به علت این که در کشورهای جهان تازه آغاز کرده اند ما توانستیم اقدامات خوبی انجام دهیم. در دوره دوم ما شاهد همگرایی و هم افزونی بودیم و با همگرایی توانستیم در پروژه شبکه ملی اطلاعات به موفقیت برسیم. ما معتقدیم شبکه ملی اطلاعات معنا بخشی به جمهوری اسلامی در فضای مجازی است و علیرغم تحریم ها این طرح در حال انجام است.
فیروزآبادی تصریح کرد: فضای مجازی دو رکن اساسی اعتماد و امنیت دارد، روزی که شورایعالی فضای مجازی سند هویت را تصویب کرد، بیشتر از ۳۰ میلیون سیمکارت بی هویت داشتیم و این نظام بخشی در کشور ما صورت گرفت. رکن دوم که مورد توجه قرار گرفته امنیت است.
وی اظهار داشت: طبق اطلاعات موثقی که داریم حملات سایبری و اغتشاشات خیابانی دو مساله ای بود که کشورهای بیگانه تلاش داشتند ضد ایران انجام دهند. شدت حملات سایبری به جمهوری اسلامی بیشتر از حملاتی است که به روسیه صورت گرفته است. در روسیه کشورهای غربی از توان خود بهره برد اما در حمله به ایران بشدت از توان اسرائیل، عربستان سعودی و ضد انقلاب و برخی افراد داخل کشور هم استفاده شد اما در هیچ زمینه ای شاهد اختلال نبودیم.
فیروز آبادی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه پیش از اغتشاشات خیابانی اطلاعاتی به دست آمد که دشمنان به دنبال اطلاعات بانکی کشور هستند و کدها و پین کدهایی هم به دست آورده اند، خاطرنشان کرد: با کمک بانک مرکزی و در فرصتی بسیار کوتاه کلیه بانکها رمز پویا را پیاده سازی کردند. این ها اقداماتی است که در این زمان توسط مرکز ملی فضای مجازی انجام شده است.
او در آخر اظهار داشت: با تمام فراز و نشیب هایی که در حوزه پیام رسان های داخلی وجود داشت حالا شاهد حضور پایدار شبکه ها و پیام رسان های داخلی هستیم و امروز سطح توانمندی ایران در خاورمیانه مثال زدنی است.
او تصریح کرد: امروز پیام رسان های ما امکان پذیرایی از یکصد میلیون کاربر ایرانی را دارند.
وی اظهار داشت: متاسفانه بعضی از اخبار خوب به ضد خبر بدل می شد، مانند آنچه در رابطه با سیمکارت گردشگری انجام شد و یک خدمت بدل به ضد خبر شد و وزیر ارتباطات مورد حملات نادرست قرار گرفت.
در ادامه این مراسم سید محمد امین آقامیری _ دبیرشورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی اظهار نمود: روزی فضای مجازی یک موجود زینتی بود از یک زمانی یک موجودی کنار فضای سنتی بود و از یک زمانی امتداد فضای حقیقی شد.
وی تایید کرد: امروز فضای مجازی فقط امتداد نیست و چیز هایی در این فضا وجود دارد که در فضای حقیقی وجود ندارد مثل هوش مصنوعی. هم اکنون فضای مجازی محیط زیست مردم است و این امر باید بعنوان باور قلبی نهادینه شود. اما مساله مهمی که می شود به آن اشاره نمود تفاوت عصر حکمرانی فضای مجازی است و مزیتی که عصر حکمرانی فضای مجازی بوجود آورده میتوان با مشارکت آحاد مردم این کار را انجام دهیم و در این شرایط اقتضاهای لازم را باید در نظر بگیریم.
آقامیری تصریح کرد: حکمرانی در این فضا از مسائلی مانند آموزش می گذرد و حتی اگر در لایه کلان نگاه نماییم، مفهوم اینترنت تغییر پیدا کرده است اما معنی و مفهوم اینترنت با مفهوم سنتی آن متفاوت است و باید حتما در رویارویی با فضای مجازی تغییرات لازم را انجام دهیم.
وی ادامه داد: فضای مجازی امکانی را فراهم نمود که زود به زود با پدیده ها روبرو می شویم و این امکانات تغییر کردن مزیتی برای بشر است اما گاهی در جهان برای افرادی زمانبر است و حکومت ها باید در این حوزه تصمیمات مهمی بگیرند. همینطور مدلهای حکمرانی متفاوت می باشد و ما باید مسیری را برای شرایط خود در پیش ببریم تا ثبات را ایجاد نماییم تا همه در آن فضا کار را پیش ببرند.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی در انتهای سخنان خود اظهار داشت: ما کشوری هستیم که اقدامات بسیاری توسط جوانانمان صورت گرفته و این فضا آماده است که این خدمات را به سایر کشورها عرضه دهیم و امروز مسیر و فرصت خوب و بزرگی پیش روی ما قرار دارد.
در انتها این مراسم غلام حسین اسماعیلی- رئیس دفتر رئیس جمهوری- اظهار نمود: فضای مجازی فضای کاملاً تخصصی و ما در حوزه فضای مجازی و فضای حقیقی باید به دنبال حکمرانی ملی باشیم. همانگونه که ما در فضای حقیقی و در سرزمین ما قائل به حکمرانی ملی هستیم ازاین رو فضای مجازی هم مشمول حکمرانی ملی است.
وی تصریح کرد: همانگونه که از وجب به وجب سرزمینمان حراست می نماییم، از فضای مجازی هم با همان تعصب و اقتدار حراست می نماییم و آنرا مشمول حکمرانی ملی می دانیم. این عرصه جای جولان بیگانگان و بدخواهان ما نباید باشد.
اسماعیلی اظهار داشت: در این حکمرانی ملی فضای مجازی امن مطمئن و مورد اطمینان می خواهیم تا کاربران و فعالان این عرصه که اطلاعات و حریم آنها در این فضا قرار دارد مورد دستبرد دیگران قرار نگیرد.
تحقق دولت هوشمند و حکمرانی فناورانه و مبتنی بر «داده» به منظور بسط عدالت و شفافیت، ارتقای مشارکت اجتماعی و تسهیل زندگی مردم از راه توسعه خدمات هوشمند دیجیتال، تکمیل و توسعه شبکه ملی اطلاعات، تقویت سیاست های صیانت از حریم خصوصی کاربران و امنیت سایبری و توجه ویژه به اقتصاد دیجیتال و رشد سهم آن در اقتصاد و تولید ملی بعضی از مهم ترین انتظارات از دبیر جدید این شورایعالی فضای مجازی است.
آقامیری پیش تر بعنوان رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، رئیس کمیسیون تخصصی صنایع، معادن و فناوری اطلاعات و ارتباطات شورایعالی علوم، تحقیقات و فناوری، رئیس کمیته توسعه زیرساخت ها و بومی سازی کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال و دبیر انجمن علمی نخبگان دانشگاه صنعتی شریف فعالیت نموده است. همینطور وی دانش آموخته دکترای مدیریت در دانشگاه صنعتی شریف و دارای نشان برنز المپیاد فیزیک بوده است.
منبع: كارا پیام
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب