رئیس دانشگاه امیركبیر عنوان كرد
نگرانی از افت جایگاه علمی دانشگاه ها در رتبه بندی های جهانی
به گزارش کارا پیام، رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر به افت جایگاه دانشگاه های ایران در رتبه بندی های جهانی اشاره نمود و اظهار داشت: متاسفانه دانشگاه های ایران در بعضی رتبه بندی ها سقوط کردند و این وضعیت نگران کننده است.
به گزارش کارا پیام به نقل از ایسنا، علیرضا رهایی در نشست با روسای دانشکده ها و هیت رئیسه دانشگاه امیرکبیر با اعلان اینکه امسال سال خوبی را پشت سرگذاشتیم، اظهار داشت: در حقیقت ما در دوران شیوع ویروس کرونا ویروس و پس ازآن، با یک دوران رخوت و توقف در دانشگاه مواجه شدیم. برداشت من این است که امروزه از افت کیفی و وقفه خارج می شویم. اساسا این برگشت و صعودی که بصورت نسبی در دانشگاه صنعتی امیرکبیرایجاد شد حاصل زحمات همه همکاران می باشد.
ایشان سپس اشاره کرد: هم اکنون دانشگاه صنعتی امیرکبیر به شرایط استاندارد و قابل قبول بر می گردد. بااینکه این به مدلول مطلوب بودن همه شرایط نیست. یکی از فاکتورهای شرایط استاندارد این است که ما در سال ۹۳ تعداد ۵۱۶ هیأت علمی در دانشگاه داشتیم که در دوران رکود این آمار به ۴۱۰ نفر رسید. خوشبختانه هم اکنون مجدد به ۵۱۶ استاد رسیدیم.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار داشت: در عرصه آموزش دانشگاه نیز شرایط به سوی بهبودی پیش می رود. به طوریکه توانستیم رشته های جدیدی را در دانشگاه صنعتی امیرکبیر راه اندازی نماییم.
دکتر رهایی اضافه کرد: در عرصه پژوهش نیز حجم تقاضا برای قراردادهای پژوهشی دردانشگاه صنعتی امیرکبیر رو به افزایش است. احساس می کنم باید سازماندهی مجددی دراین خصوص صورت بگیرد و نیروهای زیادی به میدان کار ورود کنند تا بتوانیم جوابگوی تقاضاهای گسترده برای پروژه های پژوهشی باشیم.
وی اشاره کرد: خوشبختانه جهش خوبی در کارهای بین المللی دانشگاه صنعتی امیرکبیر حاصل شده است. اهتمام می نماییم تعاملات بین المللی دانشگاه را تقویت نماییم. رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر خواهان ارائه سفارش های اساتید برای دست یابی به اهداف دانشگاه در سال جدید شد و اضافه کرد: خوشبختانه امروزه توانستیم شرایط دانشگاه را در عرصه های مختلف به وضعیت استاندارد برسانیم. اما باید بتوانیم برای سال آینده نیز برنامه روشنی داشته باشیم. اساتید و مسئولان می توانند سفارش های خودرا دراین خصوص عرضه کنند تا دانشگاه صنعتی امیرکبیر با کمک این پیشنهادها جهش پیدا کند.
وی به افت جایگاه دانشگاه های ایران در رتبه بندی های جهانی اشاره نمود و اظهار داشت: متاسفانه دانشگاه های ایران در بعضی رتبه بندی ها سقوط کردند و این وضعیت نگران کننده است. ما امسال با مجموعه های خارجی برخورد داشتیم خیلی از دانشگاه ها به رتبه جهانی دانشگاه در حوزه بین المللی توجه می کنند. به این جهت در برنامه های خود باید به این مساله توجه اساسی داشته باشیم.
رهایی با اعلان اینکه تعداد مجلات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر رو به رشد است، اضافه کرد: خوشبختانه ۵ مجله علمی دانشگاه مجوز نمایه شدن در پایگاه اسکوپوس را دریافت کرد. ضمن این که دو مجله جدید ما در عرصه انرژی و حوزه شیمی، پتروشیمی و پلیمر نیز مقرر است راه اندازی و منتشر شود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، وی با اشاره به افزایش ۴۲ درصدی بودجه دانشگاه صنعتی امیرکبیر امسال اظهار داشت: با وجود این که در مقایسه با سایر دانشگاه رشد خوبی را داشتیم اما با این وجود این میزان رشد بودجه کافی نیست باید به فکر درآمدهای دیگری در دانشگاه باشیم.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر درباب جذب استاد و پژوهشگر اظهار داشت: باید در دوره های پسا دکتری، پژوهشگر پذیرش نماییم. حتی می توانیم برخی اساتید که در دانشگاه های شهرستان هستند و توان علمی بالایی دارند، امتیازات مثبت برای انتقال آنها داشته باشیم.
دکتر رهایی در این جلسه همین طور پیشنهاد راه اندازی کمیته ای در دانشکده ها برای پیشرفت جایگاه گروه ها و اساتید را ارائه داد و اظهار داشت: با این شرایط دغدغه کمیته، بررسی وضعیت ارتقاء گروه ها خواهد بود.
منبع: كارا پیام
این مطلب کاراپیام را پسندیدین؟
(1)
(0)
مطالب مرتبط جدید کاراپیام
نظرات بینندگان کاراپیام در مورد این مطلب