ترمز رشد فیسبوك كشیده شده است!
كارا پیام: این طور كه به نظر می آید رشد بی وقفه تعداد كاربران و محبوبیت فیسبوك متوقف شده و استفاده كاربران از این شبكه اجتماعی رو به افول گزارش شده است.
به گزارش كارا پیام به نقل از ایسنا، با اینكه شبكه اجتماعی فیسبوك در یك دهه اخیر عملكرد بسیار قابل قبول و دور از انتظاری داشته و توانسته خیل عظیمی از كاربران را از سراسر جهان به سمت و سوی خود جذب نماید و رشد بی وقفه و استقبال بی نظیری را برای خود در بین سایر شبكه های اجتماعی رقیب به ثبت برساند، اما حالا در یكی دوسال اخیر با عنایت به رسوایی های اخیر فیسبوك، به نظر می آید كه دیگر كاربران علاقه ای به استفاده از آن ندارند و به نشانه اعتراض به سمت و سوی بستن حساب های كاربری خود در این شبكه اجتماعی حركت كرده اند.
تقریبا اوایل سال جاری ۲۰۱۸ میلادی بود كه شبكه اجتماعی فیسبوك درگیر بزرگ ترین رسوایی در طول تاریخ خود شد، چراكه اخبار بسیاری در خصوص همكاری فیسبوك با یك موسسه تحقیقاتی به نام كمبریج آنالتیكا و افشای اطلاعات خصوصی خیل عظیمی از كاربران فیس بوكی منتشر گردید. گزارش های منتشره نشان می داد كه اطلاعات بیشتر از ۸۷ میلیون نفر از كاربران فیسبوك در این همكاری به سرقت رفته و افشا شده است.
پس از آنكه رسانه های خبری بسیاری گزارش كردند كه شبكه اجتماعی فیسبوك در انتشار اطلاعات شخصی و خصوصی كاربرانش دست داشته است، مردم و منتقدان بسیاری فیسبوك را به خیانت در امانت و همكاری با نهادهای دولتی یا تحقیقاتی متهم كردند.
این شبكه اجتماعی به سرعت آماج حملات كاربران بسیاری در سراسر جهان قرار گرفت به گونه ای كه تعداد كثیری از شركتها و افراد معروف مبادرت به بستن و غیرفعال كردن صفحات مجازی خود در فیسبوك كرده و استفاده از این شبكه اجتماعی را ننگی برای دنیای مجازی توصیف كرده اند.
حالا تازه ترین تحقیقات و بررسی های صورت گرفته كه در وب سایت theverge به آن اشاره شده، نشان داده است كه كاربران كشورهای اروپایی، ایالات متحده آمریكا و كانادا بیشترین میزان بستن حساب های كاربری خود و خروج از فیسبوك را به نام خود ثبت كرده اند.
بسیاری از تحلیلگران پیش بینی كرده اند كه این روند نزولی برای فیسبوك همچنان در سالهای آینده ادامه خواهد داشت و در كشورهای توسعه یافته و غربی كه در آن كاربران به حفاظت از حریم خصوصی و اطلاعات شخصی اهمیت بیشتری می دهند، با شیب تند تری رو به افول خواهد رفت.
هفته پیش بود كه خبر دیگری در خصوص جریمه ۵۰۰ هزار پوندی فیسبوك توسط كمیسیون محافظت از اطلاعات كاربران بریتانیا در فضای مجازی منتشر گردید كه نشان دهنده مقابله نهادهای مختلف با سهل انگاری و اتهامات فیسبوك است. هرچند كه خیلی از منتقدان عنوان كرده اند كه این مبلغ در برابر خسارات جبران ناپذیری كه این شبكه اجتماعی بر جوامع مختلف بوجود آورده و حریم خصوصی كاربران را نقض كرده است، بسیار ناچیز است و معادل درآمد ۱۸ دقیقه از این غول تكنولوژی است.
این در حالیست كه با همه این اوصاف، شبكه اجتماعی فیسبوك هم اكنون میزبان یك میلیارد و ۴۷ میلیون كاربر فعال در ماه است ولی برآورد می گردد كه فیسبوك در سال های آینده، با ریزش و كاهش بی سابقه ای در تعداد كاربران فعال خود مواجه شود.
كارشناسان فعال در حوزه فناوری براین باورند كه فیسبوك به منظور جلوگیری از این اتفاق باید هر آنچه كه در توان دارد، بكار گیرد تا آبروی رفته خویش را بازیابی كرده و اعتماد از دست رفته كاربرانش را در مورد حفاظت از اطلاعات شخصی آنها احیا كند.
پس از انتشار خبر رسوایی فیسبوك و نقض حریم شخصی كاربرانش، افراد مشهور و شركت های كوچك و بزرگ بسیاری مبادرت به حذف صفحه كاربری خود در این شبكه اجتماعی كرده اند تا بدین ترتیب، اعتراض خویش را نسبت به سهل انگاری فیسبوك نشان دهند.
با اینكه فیسبوك در تمامی روزنامه ها و شبكه های اجتماعی از تمامی كاربرانش در این خصوص عذرخواهی نمود و در اطلاعیه ای هم احتمال هرگونه جاسوسی و افشای اطلاعات آنها را رد كرد، اما همچنان خشم عموم مردم در سراسر جهان نسبت به این شبكه اجتماعی محبوب و پرطرفدار فروكش نكرده است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب