انتخاب پیام رسان برتر

انتخاب پیام رسان برتر كارا پیام: مقایسه تلگرام و واتس اپ نشان می دهد كدام یك پیام رسان موبایل بهتری می باشد. با بررسی تفاوت تلگرام و واتس اپ به امكانات، ویژگی ها، قابلیت ها و كاربردهای هر یك پی خواهیم برد.


رقابت میان تلگرام و واتس اپ مدت‌ها است شكل گرفته و به همین زودی‌ها پایانی ندارد. اگرچه واتس اپ جزو یكی از دو پیام رسان دارای بیش از یك میلیارد كاربر (در كنار فیس بوك مسنجر) بوده و به همین دلیل قطب اصلی پیام رسانی در كل دنیا محسوب می‌شود، اما تلگرام نیز حرف‌های زیادی برای گفتن داشته و در مقایسه با تمامی اپلیكیشن‌ها در این دسته‌بندی، امكانات كاملا منحصربه‌فردی دارد.
صحیح‌ترین روش مقایسه تلگرام و واتس اپ
 
پیش از تصمیم‌گیری برای انتخاب یكی از این دو پیام رسان و یا مهاجرت از یكی به دیگری، باید آن دسته از قابلیت‌های هر یك كه در دیگری وجود ندارند را در نظر بگیرید. به عنوان نمونه، واتس اپ فقط دارای قابلیت ارسال پیام صوتی است، در حالی كه قابلیت ارسال پیام تصویری (علاوه بر پیام صوتی)، در یكی از چند آپدیت اخیر تلگرام به آن اضافه شده است. از طرفی دیگر، امكان برقراری تماس تصویری در تلگرام وجود ندارد.
 
مزایای استفاده از واتس اپ
 
اگرچه امكان برقراری تماس صوتی با استفاده از هر دو اپلیكیشن مهیاست، اما قابلیت تماس تصویری فقط توسط واتس اپ ارائه می‌شود. یكی دیگر از مهمترین قابلیت‌های این پیام رسان امكان نوشتن وضعیت (Status) خود است، به طوری كه حس استفاده از یك شبكه اجتماعی بزرگ را به كاربر می‌دهد كه می‌تواند به این شیوه، حس و حال خود را به دیگر مخاطب‌ها منتقل كند. می‌توان همانند بسیاری از كاربران، یك نوشته ادبی و زیبا را به عنوان وضعیت خود قرار داد و یا اینكه یك عكس و یا ویدیویی 30 ثانیه‌ای برای آن تعیین كرد.
 
یك فرق تلگرام و واتس اپ مربوط به سبك نوشتن متن در آن‌ها است. در حالی كه متن‌ها بدون هیچ فونتی در تلگرام به نمایش در آمده و تنها در صورت عوض كردن فونت كل دستگاه، ظاهر نوشته‌های آن نیز تغییر پیدا می‌كند، در واتس اپ می‌توان نوشته‌ها را بولد و یا شكسته كرد و یا یك خط كشیده صاف بر روی آن‌ها قرار داد. وقتی می‌خواهید بر روی یك كلمه، عبارت یا بخش از نوشته‌های خود تاكید كنید، این قابلیت شدیدا كاربردی خواهد بود، علاوه بر اینكه نوشته را از یكنواختی بیرون آورده و سبب جلوگیری از خستگی چشم كاربر حین خواندن پیام‌های طولانی می‌شود.
 
تهیه نسخه پشتیبان از نوشته‌ها، یكی از ضروریاتی است كه برخی كاربران به آن نیاز مبرم دارند. این ویژگی تنها توسط واتس اپ ارائه می‌شود. كافی است به مسیر Settings > Chats > Chat Backup رفته و دوره‌ی زمانی كه دوست دارید طی آن از گفتگوهای شما بكاپ گرفته شود را تعیین كنید. همچنین می‌توان تهیه نسخه پشتیبان به صورت خودكار را غیر فعال كرد و در هر زمان لازم، به صورت دستی این كار را انجام داد.
 
یكی دیگر از قابلیت‌ های واتس اپ، سریعتر بودن دسترسی به پروفایل كاربری و دیگر بخش‌ها به خاطر طراحی مناسب رابط كاربری آن است، به این معنی كه همیشه با بخش تماس‌ها، وضعیت، مخاطب‌ها و گفتگوها، تنها یك لمس فاصله خواهید داشت.
 
مزایای استفاده از تلگرام
 
حفظ حریم خصوصی با توجه به گستردگی پیام رسان‌های موبایل، امری بسیار ضروری است و تلگرام برای این موضوع اهمیت ویژه‌ای قائل است. یكی از مهمترین قابلیت های تلگرام امكان ایجاد چت محرمانه (Secret Chats) است. پیام‌هایی كه در گفتگوی محرمانه نوشته می‌شوند دارای سه ویژگی اصلی هستند. می‌توان برای آن‌ها زمانی از یك ثانیه تا یك هفته تعیین كرد تا بعد از آن به صورت خودكار حذف شوند.
 
علاوه بر آن، امكان فوروارد كردن این‌چنین پیام‌ها نیز وجود ندارد. اما مهمترین ویژگی سكرت چت، عدم امكان گرفتن اسكرین شات از آن‌ها است كه شدیدا سبب افزایش حریم خصوصی می‌شود. از آنجایی كه این پیام‌ها به صورت سرتاسری رمزنگاری می‌شوند، ردپایی از آن‌ها در سرورهای تلگرام باقی نخواهد ماند.
 
مقایسه تلگرام و واتس اپ نشان داد تغییر دادن شماره در این پیام‌ رسان به مراتب از واتس اپ راحت‌تر است. كافی است به منوی تنظیمات وارد شده و بر روی گزینه‌ای كه شماره موبایل شما را نمایش می‌دهد ضربه بزنید. در ادامه یك متن اخطاردهنده ظاهر می‌شود كه پیام آن، انتقال تمامی اطلاعات، فایل‌های چندرسانه‌ای، پیام‌ها و دیگر موارد به صورت دست‌جمعی به شماره موبایل جدید است.
 
بعد از این كار، مخاطب‌ها اگر شماره پیشین را به صورت ذخیره شده در دستگاه خود داشته و شما را بلاك نكرده باشند، شماره جدیدتان را به صورت خودكار دریافت خواهند كرد. این قابلیت بسیار كاربردی است، چرا كه در صورت لزوم به تعویض سیم كارت، دیگر نیازی به تماس با مخاطب‌ها به صورت جداگانه و اطلاع به آن‌ها درباره تغییر شماره موبایل خود نخواهد بود.
 
مقایسه تلگرام و واتس اپ نكته بسیار مهم دیگری را نیز نشان داد. اگر جزو كاربرانی هستید كه حین گفتگو با دیگران از چندین زبان مختلف استفاده می‌كنید، پیام رسان آبی رنگ باید انتخاب شما باشد. حین استفاده از تلگرام، زبان دستگاه و زبان اپلیكیشن می‌توانند دو چیز متفاوت باشند. با رفتن به منوی تنظیمات برنامه و سپس انتخاب گزینه Language، می‌توانید از بین زبان‌های موجود همچون آلمانی، انگلیسی، اسپانیایی، ایتالیایی، پرتغالی، عربی و كره‌ای یك مورد را انتخاب كنید. اما حین استفاده از واتس اپ، زبان دستگاه و زبان برنامه همواره یكسان خواهند بود.
 
تفاوت واتس اپ و تلگرام در دیگر زمینه‌ها
 
هر چه اندازه نوشته بزرگتر باشد خوانایی آن نیز بیشتر است. مقایسه تلگرام و واتس اپ نشان داد هر دو پیام رسان دارای قابلیت تغییر اندازه متن هستند، با این حال، در تلگرام می‌توان اندازه را به میزان به مراتب بیشتری افزایش داد. كاربر قادر است با ورود به بخش تنظیمات، به صورت دقیق و بر اساس عدد این میزان را مشخص كرد.
 
امكان ساخت گروه و مكالمه دست‌جمعی به همراه دیگر مخاطب‌ها، قابلیتی است كه در هر دو پیام رسان ارائه می‌شود. با این حال، تلگرام در این زمینه به مراتب قدرتمندتر است، چرا كه در هر گروه‌ (سوپر گروپ) می‌توان تا سقف 5 هزار نفر اضافه كرد، در حالی كه سقف تعداد افراد عضو در یك گروه واتس اپ فقط 256 نفر است.
 
برنامه‌نویس‌ها روی خوش‌تری نسبت به تلگرام نشان می‌دهند، چرا كه ربات‌های این برنامه، دست آن‌ها را برای افزایش كارایی پیام رسان باز می‌گذارد. ربات‌های تلگرام در واقع اپلیكیشن‌های جانبی هستند كه تنها در زمان اجرای همین پیام رسان قابل استفاده بوده و به لطف آن‌ها می‌توان ابزارهایی جدید برای خود ایجاد كرد و مخصوصا برنامه را با دیگر سرویس‌ها به صورت یكپارچه درآورد. محدودیت یك ربات، تنها به محدودیت شما در دانش برنامه‌نویسی ختم می‌شود.
 
بعد از عضویت در گروه‌های دارای جمعیت بالا، بدون قطع كردن صدای نوتیفیكیشن، طی مدت زمانی كوتاه سرسام خواهید گرفت، چرا كه به ازای ارسال هر پیام، یك نوتیفیكیشن برای شما ارسال می‌شود. اما با قطع كردن صدا نیز ممكن است از دریافت پیام‌های ضروری اطلاع پیدا نكنید. خوشبختانه اگر كسی در یك گروه تلگرام شما را خطاب (منشن) كند، حتی اگر آن گروه را بی‌صدا كرده باشید یك نوتیفیكیشن دریافت می‌كنید.
 
با مقایسه تلگرام و واتس اپ به برتری محض پیام رسان آبی در یك زمینه دیگر پی بردیم. از نظر ارسال فایل، تلگرام پیام رسانی بی‌رقیب است. در این برنامه علاوه بر امكان ارسال فایل‌های چندرسانه‌ای نظیر ویدیو، عكس و موسیقی، هر فایل دارای هر پسوندی را می‌توانید تا سقف 1.5 گیگابایت ارسال كنید.
 
اما ارسال هر نوع فایل در واتس اپ امكانی است كه به زودی فراهم شود. متاسفانه حتی بعد از ارائه شده این ویژگی نیز نمی‌توان آن را با نمونه‌اش در تلگرام مقایسه كرد. كاربران آی او اس تا سقف 128 مگابایت، كاربران اندروید تا سقف 100 مگابایت و افرادی كه از نسخه وب واتس اپ استفاده می‌كنند تا سقف 64 مگابایت می‌توانند فایل برای دیگر مخاطب‌ها ارسال كنند.
 
شباهت های تلگرام و واتس اپ
 
با مقایسه تلگرام و واتس اپ دریافتیم این دو، قابلیت‌های مشتركی نیز دارند كه البته در بیشتر پیام رسان‌های موبایل ثابتند. هدف استفاده از این نوع برنامه‌ها، گفتگو با دیگران در سریعترین زمان ممكن است. برای استفاده از هر دو برنامه نیازمند وارد كردن شماره موبایل خود هستید و همچون برخی پیام رسان‌ها، تنها ساخت یك نام كاربری كفایت نمی‌كند. هر دو نرم افزار امكاناتی همچون اشتراك‌گذاری ویدیو و عكس، ایجاد گروه، برقراری تماس صوتی و پیام رسانی را ارائه می‌كنند.
 
یكی از مزایای اصلی استفاده از پیام رسان‌های موبایل تحت اینترنت در مقایسه با ارسال پیامك، اطمینان از خوانده شدن یا نشدن یك پیام است. حین ارسال پیامك، تنها امكان گزارش ارسال موفق یا ناموفق پیام از دستگاه شما وجود دارد. در تلگرام نمایش تیك اول و در واتس اپ نمایش تیك دوم كنار پیام، درست به همین معنی است. اما اگر مخاطب مقصد پیام را بخواند، در تلگرام تیك دوم زده شده و در واتس اپ، هر دو تیك به رنگ آبی در می‌آیند.
 
از نظر این قابلیت، برتری با واتس اپ است. در تلگرام تنها با دیدن تیك دوم می‌توان دریافت مخاطب مقصد پیام را مشاهده كرده است، اما زمان آن مشخص نیست. اما با یك ترفند ساده، مشاهده زمان خوانده شدن پیام در واتس اپ به راحتی امكان‌پذیر است.
 
در هر دو برنامه می‌توان پیام‌های خود را كپی، حذف و یا فوروارد كرد. اما در زمینه ارسال، تلگرام چند سر و گردن بالاتر می‌ایستد. مقایسه تلگرام و واتس اپ نشان داد در صورت اشتباه بودن پیام، تصحیح آن در واتس اپ به مراتب سخت‌تر است، چرا كه باید آن را حذف و از ابتدا تایپ كرد.
 
در تلگرام، با یكبار لمس پیام ارسال شده فهرستی از گزینه‌های در دسترس نمایش داده می‌شوند كه دو مورد از آن‌ها ویرایش (Edit) و حذف (Delete) هستند. با ویرایش پیام، می‌توان متن آن را به طور كل تغییر داد. البته، یك برچسب با عنوان ویرایش شده (Edited) در پایین آن به نمایش در می‌آید كه نشان می‌دهد متن اورجینال چیز دیگری بوده است!
 
امنیت تلگرام و واتس اپ نقطه تشابه دیگر آن‌ها است. به لطف رمزنگاری سرتاسری این دو پیام رسان، در صورتی كه فرد دیگری به هر روشی میان دو كاربر قرار گرفته و اطلاعات تبادلی میان آن‌ها را دریافت كند، قادر به رمزگشایی و مشاهده آن‌ها نخواهد بود. تنها كسانی كه می‌توانند این پیام را مشاهده كنند، دو كاربر مبدا و مقصد هستند.
 
نسخه وب پیام رسان‌ها
 
راحتی استفاده از كیبورد كامپیوتر، قابل مقایسه با كیبورد مجازی گوشی موبایل یا حتی تبلت نیست. به همین دلیل ممكن است حین قرار داشتن در یك جای ثابت، به استفاده از نسخه وب پیام رسان در سیستم كامپیوتری فكر كنید. مقایسه تلگرام و واتس اپ این بار از نظر توانایی آن‌ها در اپلیكیشن تحت وب صورت می‌گیرد.
 
بدون هیچ شك و تردیدی برنده این بخش تلگرام است. این پیام رسان علاوه بر داشتن نسخه وب، كه می‌توان با استفاده از آن در هر جایی و به وسیله هر مرورگری حساب كاربری خود را چك كرد، دارای یك نسخه دسكتاپ هم برای لینوكس و هم برای ویندوز است كه تمامی قابلیت‌های نسخه موبایل در آن ارائه می‌شوند. اگرچه واتس اپ نیز دارای یك اپلیكیشن ویندوزی است، اما حین استفاده از آن، گوشی موبایل یا تبلت شما نیز باید به اینترنت متصل باشد و به همین دلیل كارایی آن كاهش پیدا می‌كند.
 
نتیجه‌گیری از مقایسه تلگرام و واتس اپ
 
مهمترین مزیت واتس اپ جامعه بزرگتر آن در سراسر جهان است كه البته برای كاربران ایرانی صدق نمی‌كند. همچنین آن دسته از افرادی كه بیشتر وقت خود را پای سیستم دسكتاپ یا لپ تاپ می‌گذرانند، حتما تلگرام را به خاطر قابلیت‌های غنی نسخه دسكتاپ آن انتخاب خواهند كرد. البته، اگر جزو كاربرانی هستید كه به صورت مداوم از تماس صوتی و مخصوصا تصویری استفاده می‌كنید، می‌بایست در كنار تلگرام، واتس اپ را نیز حتما نصب كنید.
1396/04/20
23:39:25
5.0 / 5
5866
تگهای خبر: پیام رسان , تلگرام , واتس اپ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
کارا پيام
karapayam.ir - تمامی حقوق سایت كارا پیام متعلق به مالک دامنه است

كارا پیام

پیام رسان