تبدیل امواج مغزی به کلمات با کمک هوش مصنوعی

تبدیل امواج مغزی به کلمات با کمک هوش مصنوعی کارا پیام: پژوهشگران مستقر در کالیفرنیا یک سیستم مجهز به هوش مصنوعی توسعه داده اند که می توان از آن برای بازیابی گفتار طبیعی در افراد گرفتار فلج اندام ها در لحظه و با استفاده از صدای واقعی خود فرد استفاده نمود.


به گزارش کارا پیام به نقل از ایسنا، این تکنولوژی جدید توسط محققان دانشگاه کالیفرنیا برکلی و دانشگاه کالیفرنیا سانفرانسیسکو توسعه یافته است و از دستگاه هایی بهره می برد که می توانند برای اندازه گیری فعالیت عصبی مغز استفاده شوند. علاوه بر این هوش مصنوعی یاد می گیرد که صدای فرد بیمار را بازسازی کند.
به نقل از نیواطلس، این گامی بسیار جلوتر نسبت به پیشرفت های سال قبل در زمینه رابط های مغز و کامپیوتر است.
گوپالا آنومانچیپالی (Gopala Anumanchipalli)، استادیار مهندسی برق و علوم کامپیوتر در دانشگاه کالیفرنیا برکلی و محقق اصلی این مطالعه توضیح می دهد: رویکرد ما، ظرفیتی مشابه رمزگشایی سریع گفتار توسط دستگاه هایی مانند الکسا و سیری را به پروتزهای عصبی می آورد. با استفاده از نوع مشابهی از الگوریتم، متوجه شدیم که می توانیم داده های عصبی را رمزگشایی نماییم و برای نخستین بار، جریان صدای حدودا همزمانی را فعال نماییم. نتیجه، بازسازی گفتار طبیعی تر و روان تر است.
نکته جالب در مورد این فناوری اینست که می تواند به صورت موثر با طیف وسیعی از رابط های مغز کار کند که شامل آرایه های الکترودی با چگالی بالا که فعالیت عصبی را مستقیما از سطح مغز ثبت می کنند و همینطور میکروالکترودهایی که به سطح مغز نفوذ می کنند و همینطور سنسورهای غیرتهاجمی الکترومیوگرافی سطحی (sEMG) روی صورت برای اندازه گیری فعالیت عضلات می شود.
ابتدا، پروتز عصبی، از داده های عصبی از قشر حرکتی مغز بیمار که تولید گفتار را کنترل می کند، نمونه برداری می کند. سپس هوش مصنوعی این داده ها را بشکل گفتار رمزگشایی می کند. یکی از نویسندگان این مقاله، توضیح داد: آن چه را که ما رمزگشایی می نماییم، پس از وقوع یک فکر رخ داده است، پس از اینکه تصمیم گرفتیم چه بگوییم، پس از اینکه تصمیم گرفتیم از چه کلماتی استفاده نماییم و چگونه ماهیچه های دستگاه صوتی خویش را حرکت دهیم.
هوش مصنوعی بر روی داده های عملکرد مغزی بیماری که در کوشش برای گفتن کلماتی بود که روی صفحه نمایش جلوی او ظاهر می شد، آموزش دیده است. این کار به محققان اجازه داد تا فعالیت عصبی و کلماتی را که فرد می خواست بیان کند، ترسیم کنند.
علاوه بر این، یک مدل تبدیل متن به گفتار که با استفاده از صدای خود بیمار پیش از صدمه و فلج شدن بوجود آمده است، صدایی را تولید می کند که مشابه صحبت کردن بیمار است.
باآنکه گویی گفتار به دست آمده کاملا طبیعی نیست، اما بسیار نزدیک به آن است. سیستم رمزگشایی، سیگنال های مغزی و خروجی گفتار را در یک ثانیه از زمانیکه بیمار تلاش می کند صحبت کند، شروع می کند. این در مقایسه با هشت ثانیه در مطالعه قبلی که این گروه در سال ۲۰۲۳ انجام داده بود، بهبود داشته است.
این فناوری می تواند کیفیت زندگی افراد فلج و ناتوان را با کمک به آنها در برقراری ارتباط برای رفع نیازهای روزمره گرفته تا بیان افکار پیچیده و ارتباط طبیعی تر با عزیزانشان، تا حد زیادی بهبود بخشد.
گامهای بعدی محققان سبب می شود که آنها سرعت پردازش هوش مصنوعی را برای تولید سریع تر گفتار بالا برند و راه هایی را برای رساتر کردن صدای خروجی بررسی نمایند.



1404/01/13
18:25:39
5.0 / 5
12
تگهای خبر: تكنولوژی , فناوری , كامپیوتر , كیفیت
این مطلب کاراپیام را پسندیدین؟
(1)
(0)
مطالب مرتبط جدید کاراپیام
نظرات بینندگان کاراپیام در مورد این مطلب
نظرتان در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۱
کارا پيام
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

karapayam.ir - تمامی حقوق سایت كارا پیام متعلق به مالک دامنه است

كارا پیام

پیام رسان : کارا پیام، فراتر از یک پیام رسان