برنج با طعم گوشت
دانشمندان یک غذای جدید ابداع کردند
به گزارش کارا پیام، دانشمندان سلول های گوشتی را در داخل برنج رشد داده اند تا یک غذای آماده کامل ایجاد کنند.
به گزارش کارا پیام به نقل از ایسنا، به گفته دانشمندان این غذای جدید تراریخته (Frankenfood) مقرون به صرفه، خوشمزه و سازگار با محیط زیست است.
به نقل از دیلی میل، خیلی از محبوب ترین غذاهای آماده متشکل از برنج و گوشت گاو است. حالا، دانشمندان در کره موفق شده اند سلول های گوشتی را در داخل دانه های برنج رشد دهند تا یک غذای آماده همه جانبه ایجاد کنند.
سوهیئون پارک (Sohyeon Park)، از دانشگاه یونسی (Yonsei)، کره جنوبی، می گوید: تصور کنید که تمام مواد مغذی مورد نیاز خویش را از برنج پروتئینی بدست آوریم.
برنج هم اکنون سطح مواد مغذی بالایی دارد، اما افزودن سلول های دامی به آن می تواند آنرا بیشتر تقویت کند. ما معمولاً پروتئین مورد نیاز خویش را از گوشت به دست می آوریم، اما تولید گوشت، منابع و آب زیادی مصرف و گازهای گلخانه ای زیادی آزاد می کند.
گوشت گاو پرورشی معمولاً از سلول های گاو که در یک «داربست بیولوژیکی» ساخته شده از ژلاتین یا کلاژن قرار داده شده است، رشد می کند که به آن اجازه می دهد شبیه برش های واقعی گوشت باشد.
مطالعات قبلی نشان داده است که میتوان محصولاتی را در لابراتوار ایجاد کرد که حدودا شبیه استیک ها و همبرگرهای واقعی هستند.
در این مورد، دانشمندان کشف کردند که دانه های متخلخل برنج، که مملو از گوشه و شکاف هستند، داربستی طبیعی و کامل را برای رشد سلول های گوشت گاو فراهم می کنند.
برای ایجاد این غذا، پژوهشگران ابتدا برنج را با ژلاتین ماهی پوشاندند که یک ماده خوراکی ایمن و خوراکی است که به سلول ها کمک می نماید بهتر روی برنج بچسبند. سپس سلول های بنیادی ماهیچه و چربی گاو در برنج کاشته شدند و به مدت ۹ تا ۱۱ روز در ظرف لابراتوار کشت شدند. پژوهشگران می گویند محصول نهایی یک برنج صورتی لطیف با طعمی خامه ای و گوشتی با رایحه هایی از روغن بادام و نارگیل است.
پارک می گوید: انتظار نداشتم سلول ها به این خوبی در برنج رشد کنند. حالا من دنیایی از ممکن ها را برای این غذای ترکیبی مبتنی بر غلات می بینم. یک روز این غذا می تواند بعنوان غذایی کمکی برای قحطی، جیره نظامی یا حتی سفرهای فضایی باشد.
به ازای هر ۱۰۰ گرم پروتئین ساخته شده، برنج هیبریدی کمتر از ۶.۲۷ کیلوگرم دی اکسید کربن آزاد می کند در حالیکه گوشت گاو ۴۹.۸۹ کیلوگرم از این گاز بوجود می آورد. قیمت هر کیلو برنج ترکیبی حدود ۱.۵ پوند است، در حالیکه قیمت گوشت گاو ۱۵ پوند است.
صنعت جهانی دام مسئول بیشتر از ۱۴ درصد از انتشار گازهای گلخانه ای ساخته دست بشر است، حدودا به اندازه مجموع حمل و نقل جاده ای، هوانوردی و کشتیرانی.
پروفسور نیل وارد (Neil Ward)، از بخش تحقیقات و نوآوری انگلستان، این مطالعه را امیدوارکننده توصیف کرد.
او اظهار داشت: در حالیکه داده ها در مورد هزینه و تاثیر بر آب و هوا بسیار مثبت به نظر می رسند، یک مبحث مهم، اشتهای عمومی برای این نوع غذاهای آزمایشگاهی است که باید در نظر گرفته شود.
محصولات گوشتی ساخته شده در لابراتوار هنوز نمی توانند به صورت قانونی در بریتانیا فروخته شوند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب