اولین تولیدكننده ونتیلاتور در زمان كرونا از چالش های صادراتی گفت

گمرک، رفع ۴ ماهه تعهد ارزی و عدم گشایش LC چالش های صادراتی فناوران

گمرک، رفع ۴ ماهه تعهد ارزی و عدم گشایش LC چالش های صادراتی فناوران کارا پیام: یکی از شرکت های دانش بنیان به عنوان نخستین تولیدکننده دستگاه ونتیلاتور و مستقر در پارک علم و فناوری خراسان رضوی در حالی توانست صادرات یک و نیم میلیون دلاری را در کارنامه دانش بنیانی خود ثبت کند که بگفته آنها این موفقیت بسادگی کسب نشده است، چونکه به سبب شرایط تحریم نیاز به گشایش LC است که این امر برای شرکت های ایرانی میسر نیست؛ ضمن آنکه مهلت 4 ماهه برای رفع تعهد ارزی، چاله دیگری است که در راه رشد فناوران قرار گرفته است.


خسرو حیدری، مدیر عامل این شرکت دانش بنیان در گفت و گو با ایسنا، اظهار داشت: هم اکنون این شرکت ۱۴ مصول دانش بنیان را در سبد محصولات خود دارد که ۱۰ مورد از این محصولات جزء محصولات نوع ۱ محسوب می شوند و دو مورد آنها در دسته محصولات نوع ۲ قرار دارند.
وی محصولات تولیدی این شرکت را دارای کاربردهای اتاق عمل بیمارستان ها و مراقبت های ویژه دانست و اظهار داشت: این سیستم ها برای بزرگسالان و کودکان مورد استفاده قرار می گیرد. همچون این محصولات ماشین بیهوشی است. دستگاه ماشین بیهوشی EDP-Neptune با بهره گیری از ترکیب مقادیر مشخصی از گازهای مختلف و داروهای بیهوشی و با تنظیم نسبت این گازها می تواند میزان بیهوشی یا هوشیاری بیمار را کنترل کند. در ضمن عمل جراحی بیمار برای مدت مشخصی هوشیاری خودرا از دست داده و باردیگر بعد از انجام عمل جراحی و با از میان رفتن اثر داروهای بیهوشی، فرد باردیگر هوشیاری خودرا بدست می آورد.


حیدری با اعلان اینکه این دستگاه دارای گواهی استاندارد CE اروپا است و در بالاتر از ۱۰۰۰ مرکز درمانی نصب شده است، افزود: انواع دستگاه های کمک تنفسی و ونتیلاتور از دیگر محصولات این شرکت است. در دوران شیوع ویروس کرونا دنیا با کمبود دستگاه ونتیلاتور مواجه گردید و دلیل آن شیوع بالای بیماری کووید ۱۹ و درگیر شدن دستگاه تنفسی بوده است و از آنجا که در آن دوران به یک باره تعداد زیادی از هموطنان ما به این بیماری حاد تنفسی مبتلا شدند، نبود این دستگاه حیات آنها را به خطر انداخت.
حیدری با تأکید بر این که ۱۰ سال پیش از شیوع این بیماری، طراحی و ساخت این دستگاهها در این شرکت شروع شده بود، تصریح کرد: در اختیار داشتن این فناوری در آن زمان برای کشور تبدیل به یک مزیت راهبردی شد؛ چونکه در آن زمان رییس جمهور امریکا طی انتشار توئیتی اعلام نمود که ۴ دستگاه ونتیلاتور به ایران هدیه می دهد و رییس جمهور وقت ایران خطاب به رییس جمهور امریکا نیز اعلام نمود ایران نیازی به دستگاه ونتیلاتور آنها ندارد و به اتکای شرکت های دانش بنیان ایرانی ظرفیت صادرات این دستگاه را دارد.
وی اشاره کرد: با بهره بردن از این دانش فنی در دوران کرونا ۶ هزار دستگاه ونتیلاتور را به تولید رساندیم و هم اکنون این دستگاهها در ۱۱۸ مرکز درمانی کشور شامل مراکز درمانی مرزی تا مراکز تخصصی و فوق تخصصی مورد بهره برداری قرار گرفته اند.

دستگاه سی تی اسکن

حیدری اشاره کرد: علاوه بر اینها سال قبل با حضور دکتر دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور، خط تولید سی تی اسکن ۱۶ اسلایس را افتتاح کردیم و امیدواریم با استمرار این حمایت ها، در آینده در حوزه تصویربرداری بتوانیم دستگاه های جدیدتری را به تولید برسانیم.
وی دستگاه سی تی اسکن EDP-۱۶ را یک دستگاه تصویربرداری پزشکی با تکنولوژی بسیار پیشرفته و راهبردی توصیف کرد که کنسول آن می تواند ۱۲ تصویر را در یک ثانیه بازسازی کند و ابعاد ماتریس بازسازی آن ۱۰۲۴x۱۰۲۴ بوده و قابلیت نرم افزاری سیستم، امکان تنظیم اتوماتیک mA را فراهم نموده است.
مدیر عامل این شرکت، سی تی اسکن مولتی اسلایس را سی تی اسکن مخصوصی دانست که با داشتن ردیف دتکتورهای چندتایی می تواند بطور همزمان بوسیله اسلایس های متفاوت دور نواحی مختلف بدن، داده های توموگرافی تهیه نماید و تصریح کرد: دستگاه سی تی اسکن ۱۶ اسلایس به مفهوم این است که می تواند با هر بار چرخش گانتری در طول زوایای بین ۰ تا ۳۶۰ درجه، ۱۶ تصویر را بصورت همزمان ثبت و بازسازی کند و علاوه بر تصویربرداری بصورت Axial یا محوری در تمامی زوایا امکان تصویربرداری بصورت اسپیرال نیز وجود دارد.


وی با تأکید بر این که در این دستگاه ممنوعیت سنی برای بیماران وجود ندارد، اشاره کرد: پس از قرارگیری صحیح بیمار، امکان انتخاب پارامترهای مورد نظر برای تصویربرداری از بیمار بوسیله واسط کاربری وجود خواهد داشت. هنگامی که تصویربرداری شروع می شود، با اکسپوز اشعه از تیوب اشعه ایکس، گانتری دور بیمار آغاز به چرخش می کند. دتکتورها اشعه ایکس تضعیف شده را پس از عبور از بدن بیمار جمع آوری کرده و به سیگنال های الکتریکی تبدیل می کنند. سپس سیستم دریافت داده (Data Acquisition System) سیگنال های الکتریکی را دریافت و به سیگنال های دیجیتال تبدیل نموده و با اعمال مهارتهای بازسازی تصویر، تصاویر بازسازی شده روی صفحه کامپیوتر قابل مشاهده خواهد بود.

مشکلاتی که تحریم به صادرات دانش بنیان وارد کرد

حیدری با اشاره به توانمندی صادراتی این شرکت، اشاره کرد: در سال قبل حدود یک و نیم میلیون دلار به کشورهای اطراف و سایر کشورهای جهان صادرات داشته ایم، ولی این مسیر بسادگی به دست نیامده است.
وی با اشاره به چالش های صادراتی شرکت های دانش بنیان، اظهار داشت: با اهمیت ترین چالش های ما دراین زمینه، این است که ارز حاصل از صادرات را باید در مدت ۴ ماه رفع تعهد نماییم، ولی نیاز است شرایطی فراهم گردد که مدت زمان رفع تعهد شرکتها طولانی تر شود؛ چونکه ما از یک طرف محصولات خودرا به وزارت بهداشت و یا مراکز درمانی ارائه می دهیم و از جانب دیگر مطالبات ما از این مراکز خیلی دیر محقق می شود.
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان، اظهار داشت: تحقق دیر هنگام مطالبات در حالی است که سرمایه در گردش ما با محدودیت هایی مواجه می باشد و اگر بخواهیم از منابع جاری بانکها بهره برداری نماییم، با بهره های سنگینی اعطا می شود.
وی، چالش های گمرکی را از دیگر چالش های شرکت های دانش بنیان در عرصه صادرات دانست و اضافه کرد: مشکل عمده دیگری که داریم، این است که ما قادر به رقابت با سایر کشورها نیستیم، چونکه شرکت های سایر کشورها، محصولات خودرا بصورت شرایطی واگذار می کنند، ولی ما این توان مالی را نداریم که با اهمیت ترین دلیل آن عدم امکان گشایش LC برای شرکت های ایرانی است. گشایش ال سی در تجارت یک مزیت مناسب برای شرکتها است و وجود شرایط تحریم بر فعالیت ما اثرگذار می باشد.
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان با تأکید بر ضرورت رفع چالش های مسیر توسعه فناوری، اظهار داشت: این شرایط در حالی در کشور وجود دارد که در کشور با وجود فارغ التحصیلان دانشگاهی، در حوزه تجهیزات پزشکی توانمندی های زیادی داریم.



1403/05/09
13:27:48
5.0 / 5
2330
تگهای خبر: استاندارد , بانك , تكنولوژی , دیجیتال
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۲
کارا پيام
karapayam.ir - تمامی حقوق سایت كارا پیام متعلق به مالک دامنه است

كارا پیام

پیام رسان