كنترل بیماری تا ۶۰ درصد موارد؛

جزئیات تولید یک داروی سلول درمانی در ایران

جزئیات تولید یک داروی سلول درمانی در ایران به گزارش کارا پیام، داروی سلول درمانی دستروسل که مختص بیماران پیوند مغز استخوان ساخته شده، برای اولین بار در دنیا در ایران تولید و حدودا در ۱۰۰ درصد موارد سبب کاهش علایم بیماری شده است.



دکتر ناصر اقدمی مدیر عامل شرکت دانش بنیان بازساختی تسکین در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن اشاره به تولید داروی سلول درمانی آلوژنیک «دستروسل» مختص بیماران پیوند مغز استخوان توسط فناوران این شرکت دانش بنیان اظهار داشت: داروی «دستروسل» اولین داروی آلوژنیک تولیدی در کشور است که بعد از طی مراحل تست نهایی، تولید انبوه این داروی سلولی شروع شده و از زمستان سالجاری در بازار دارو و درمان کشور عرضه می شود.
مذاکره برای صادرات داروی سلول درمانی به عراق و دبی
این مدیر فناور در مورد برنامه های صادراتی اولین داروی سلول درمانی کشور و عرضه در بازارهای جهانی هم بیان نمود: اساسا ما برنامه ریزی هایی برای حضور در بازارهای بین المللی داریم و با کشورهای منطقه همچون عراق، دبی و … مذاکراتی را انجام داده ایم.
اقدمی همینطور به حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در انجام مطالعات تولید این دارو اشاره نمود و اظهار داشت: با عنایت به مستندات و امور بالینی انجام شده در حوزه سلول درمانی و حمایت های معاونت علمی و سازمان غذا و دارو موفق به تولید و ورود اولین محصول سلولی با منشأ غیر خودی در فهرست دارویی ایران شدیم که از این پس قادر به بهره مندی از این دارو در کشور خواهیم بود.
داروی «دستروسل» برای اولین بار در دنیا در ایران تولید شد
وی ضمن تاکید بر اهمیت تولید این دارو برای اولین بار در دنیا اظهار نمود: داروی «دستروسل» برای اولین بار در دنیا در ایران ساخته شده ولی در بعضی از کشورها محصولات مشابه این دارو وجود دارد.
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان تصریح کرد: با عنایت به تولید محصولات سلول درمانی در کشور و برنامه ریزی برای عرضه در بازارهای جهانی، صادرات این محصولات در تولید انبوه می تواند در ارزآوری به کشور بسیار تأثیرگذار باشد.
درمان و کنترل بیماری تا ۶۰ درصد موارد / کاهش ۱۰۰ درصدی علایم بیماری
اقدمی در مورد بازخورد استفاده از این داروی سلولی تصریح کرد: طبق گزارش مطالعاتی نشان داده شده که این داروی سلولی در بیشتر از ۶۰ درصد موارد، بیماری را کنترل و یا درمان می کند.
به گفته وی با تزریق داروی «دستروسل» تقریبا در ۱۰۰ درصد موارد سبب کاهش علایم شده و بیمار را از مرگ نجات می دهد.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان اضافه کرد: این دارو می تواند در کنترل سیستم ایمنی که بیش از حد فعال شده و ضد سلول های خودی هم واکنش نشان داده است به خوبی عمل کند و علایم بیماری را از بین ببرد.
بیماری «پیوند ضد میزبان» چیست
اقدمی ضمن اشاره به هدفگذاری بیماری «پیوند ضد میزبان» یا GvHD در کشور اظهار نمود: به دنبال انجام یک فرایند مطالعاتی بر روی این سلول به شکل همزمان در کشورهای سوئد، کانادا و ایران که حدود ۵ سال به طول انجامید. نتیجه تمامی این مطالعات به سازمان غذا و دارو آمریکا عرضه شده بعد از تأیید این سازمان مجوز انجام مطالعات انسانی در آمریکا هم صادر و در نهایت تمامی این مستندات جمع آوری شده و درایران در مقابله با بیماری «پیوند ضد میزبان» به کار گرفته شد.
وی در مورد بیماری «پیوند ضد میزبان» که به شکلی یک بیماری خود ایمنی است، اظهار داشت: هنگامی که برای یک بیمار سرطانی، پیوند مغز استخوان صورت می گیرد سلول های ایمنی یک انسان سالم به بدن یک بیمار سرطانی منتقل می شود با سلول های سرطانی مبارزه کند اما با عنایت به این که این سلول ها از بدن یک انسان سالم منتقل شده نه تنها ضد سرطان مبارزه می کند بلکه منجر به حمله به سلول های سالم آن بیمار هم می شود.
وی اضافه کرد: به همین این بیماری «پیوند ضد میزبان» نامیده شده و اصولاً یک بیماری خود ایمن است که کاملا کشنده بوده و در صورت عدم کنترل در بیماران پیوندی مغز استخوان منجر به فوت این بیماران می شود.
اقدمی همینطور به استفاده از کورتون در درمان بیماری «پیوند ضد میزبان» اشاره نمود و اظهار داشت: در بعضی از موارد امکان دارد بیماران به کورتون مقاومت نشان دهند و آنجا دیگر نمی توان از داروهای قوی تری بهره برد چونکه داروهای قوی تر باعث بالا آمدن سلول های سرطانی و عود کردن بیماری شوند.
تنظیم سیستم ایمنی بیمار و مبارزه با سلول های سرطانی با تزریق دارو
وی تصریح کرد: در این مرحله این داروی سلولی به بیمار تزریق شده تا سیستم ایمنی بیمار را تنظیم کند تا آنجاییکه ضروری است با سرطان می جنگد و آنجاییکه باید حمله کند به سلول های خودی دیگر این کار را نمی کند و امکان حمله سلول های ایمنی به سلول های خودی را فراهم نمی نماید.
وی در مورد عوارض ناشی از استفاده این داروی سلولی اظهار داشت: مطالعات نشان دادند که با عنایت به این که این سلول از پرده های جنینی جدا می شود هم در تولید محصول و هم در آزمایشات روی حیوانات هیچ عوارضی را نشان نداده اند.
وی ضمن اشاره به این مورد که ما در کشور هنوز به مرحله تولید علم ورود نکرده ایم، اظهار داشت: مطالعات اولیه حوزه سلول درمانی در کشور به شکل آزمایشگاهی و تست بر روی حیوانات انجام شده و اطلاعات بسیاری در این حوزه بوجود آمده است اما این که به صورت واضح و قطعی بتوان گفت محصولی با دریافت مجوزهای لازم در بازار عرضه شده است را هنوز نداریم و وارد این مرحله از تولید علم نشده ایم.
اقدمی در ادامه اضافه کرد: اساسا اذهان عمومی با انتشار اخباری بر مبنای این که این محصول در کشور ساخته شده است، منتظر اعلام زمان ارائه هستند که البته این برای تولید کننده محصول مرحله بسیار سختی است چونکه که حرکت از لابراتوار بسمت بازار فضای بسیار پیچیده ای دارد.
وی همینطور ضمن اشاره به این که اساس اولیه و فناوری اولیه داروی دستروسل را یک ایرانی در سوئد بنا نهاده است، تصریح کرد: مطالعات اولین داروی سلولی کشور توسط دکتر بهنام صادقی درآزمایشگاه دانشگاه سوئد انجام شده که بخشی از این کارهای اولیه مطالعاتی بر روی سلول و قسمتی دیگر نیزبر روی حیوانات انجام شده است.
به گزارش کارا پیام به نقل از مهر، چند روز گذشته داروی سلول درمانی آلوژنیک «دستروسل» مختص بیماران پیوند مغز استخوان با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و توسط شرکت دانش بنیان باز ساختی تسکین رونمایی گردید. رونمایی از این محصول سلولی با حضور رئیس سازمان غذا و دارو و دبیر ستاد زیست فناوری، سلامت و فناوری های پزشکی معاونت علمی انجام شد.


منبع:

1403/08/09
10:57:42
5.0 / 5
202
تگهای خبر: بین الملل , شركت , فناوری , مجوز
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵
کارا پيام
karapayam.ir - تمامی حقوق سایت كارا پیام متعلق به مالک دامنه است

كارا پیام

پیام رسان