هند برای ایجاد یک کسوف مصنوعی ماهواره به فضا می فرستد

هند برای ایجاد یک کسوف مصنوعی ماهواره به فضا می فرستد به گزارش کارا پیام، یک ماموریت اروپایی که از دو ماهواره برای ایجاد کسوف مصنوعی در مدار زمین استفاده خواهد کرد، فردا در ساعت 5: 42 بامداد به وقت منطقه زمانی شرقی(14: 12 به وقت ایران) به فضا پرتاب خواهد شد.


به گزارش کارا پیام به نقل از ایسنا، ماموریت پرتاب ماهواره ی پروبا-۳(Proba-۳) آژانس فضایی اروپا(ESA) که قرار بود امروز، چهارشنبه در ساعت ۵: ۳۸ بامداد به وقت منطقه زمانی شرقی(به وقت ایران) بر فراز یک وسیله نقلیه پرتاب ماهواره پولار هند(PSLV) از مرکز فضایی ساتیش داوان به فضا پرتاب شود با تعویق یک روزه رو به رو شد و این پرتاب فردا به انجام می رسد.
آژانس فضایی اروپا و شرکای بخش خصوصی آن، توسعه این ماموریت ۲۰۰ میلیون یورویی را در سال ۲۰۱۴ شروع کردند. این چهارمین پرواز از سری کوشش های مداری کم هزینه پروبا است که فناوری را به نمایش می گذارد.
سه ماهواره دیگر شامل پروبا-۱ که یک ماهواره رصدی زمین با ابزار ابرطیفی جدید بود که در سال ۲۰۰۱ پرتاب شد. پروبا-۲، یک فضاپیمای مطالعه خورشید با بالاتر از ۲۰ محموله فناوری و علمی بود که در سال ۲۰۰۹ پرواز کرد. پروبا-V که در سال ۲۰۱۲ برای نقشه برداری از پوشش گیاهی زمین با بهره گیری از تجهیزات علمی ابتکاری پرتاب شد. همه این پیشینیان هنوز در مدار زمین هستند.
پروبا-۳ از دو ماهواره تشکیل شده است که روی هم حدود ۱۲۱۰ پوند(۵۵۰ کیلوگرم) وزن دارند. اگر همه چیز براساس برنامه جلو برود، این ماهواره در دورترین حالت در فاصله ۶۰۵۳۰ کیلومتری از زمین و در نزدیک ترین حالت در فاصله ۶۰۰ کیلومتر از زمین قرار می گیرد.
مقامات آژانس فضایی اروپا در شرح ماموریت پروبا-۳ نوشتند: بعد از یک دوره آماده سازی کوتاه، این دو ماهواره از هم جدا شده و به یک مدار پشت سر هم امن وارد خواهند شد.
سپس کار واقعی ماموریت شروع خواهد شد که نمایشی از ایجاد درحال پرواز است که مشابهش را قبلا هیچ گاه ندیده ایم.
مقامات آژانس فضایی اروپا نوشتند: برای نخستین بار در جهان، دو ماهواره با اسامی کورونوگراف(Coronagraph) و فضاپیمای اوکالتر(Occulter) موقعیت خودرا در فاصله حدودا ۱۵۰ متر به مدت شش ساعت در یک زمان حفظ می کنند. در حقیقت، این زوج یک ماهواره غول پیکر مجازی را تشکیل خواهند داد و این اتفاق بصورت مستقل و بدون اتکا به راهنمایی از زمین به دست خواهد آمد.
اوکالتر قرص خورشید را از دید کورونوگراف می بندد و خورشید گرفتگی کاملی را برای فضاپیمای دوم به وجود می آورد. این به کورونوگراف اجازه می دهد تا تاج خورشید را که اتمسفر بیرونی داغ و غیرقابل درک خورشید است، مطالعه کند که بطور معمول در تابش خیره کننده ستاره ما گم می شود.
در مقایسه با یک گرفتگی کامل روی زمین، که هر یک از آنها فقط چند دقیقه طول می کشد و تنها حدود ۶۰ بار در قرن رخ می دهد، پروبا-۳ قادر خواهد بود تاج را به مدت شش ساعت در هر ۱۹ ساعت و ۳۶ دقیقه یک دفعه مطالعه کند.
پروبا-۳ که انتظار می رود حداقل دو سال به کار خود ادامه دهد، می تواند به دانشمندان کمک نماید تا تعدادی از معماهای خورشید را حل کنند، همچون این که چرا تاج خورشیدی بسیار داغ است و چگونه باد خورشیدی تا چنین سرعت های فوق العاده ای شتاب می گیرد.




منبع:

1403/09/15
09:51:42
5.0 / 5
57
تگهای خبر: سفر , فناوری , هزینه , وب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
کارا پيام
karapayam.ir - تمامی حقوق سایت كارا پیام متعلق به مالک دامنه است

كارا پیام

پیام رسان