جایگزین شدن یک پروژه هزینه بر به جای پایلوت فناوری ارزانقیمت

جایگزین شدن یک پروژه هزینه بر به جای پایلوت فناوری ارزانقیمت به گزارش کارا پیام، به عقیده صاحب نظران توسعه فناوری، نانو کلید حل همه مسائل را در اختیار ندارد، ولی برای توسعه آن احتیاج به زیر ساخت داریم و بعضی از این زیر ساخت ها را میتوان در تعاملات بین المللی تأمین کرد.


به گزارش کارا پیام به نقل از ایسنا، پنل سیاست نوآوری مأموریت گرا در حوزه فناوری نانو در حاشیه کنفرانس مدیریت فناوری و نوآوری با حضور دکتر رضا اسدی فرد عضو هیئت علمی پژوهشکده مطالعات فناوری، مهندس علی اصغر قانع رئیس کانون دانش و صنعت آب و فاضلاب و دکتر سید مجید معنوی مدیر عامل یکی از هلدینگ های نانو برگزار گردید.
در این پنل رضا اسدی فرد، عضو هیئت علمی پژوهشکده مطالعات فناوری با اشاره به اینکه از سال ۸۲ با تأیید رئیس جمهور وقت، ستاد نانو بعنوان نخستین مجموعه علمی و فناوری کشور راه اندازی گردید، اظهار داشت: این ستاد نخستین مجموعه مأموریت گرا در ذیل ریاست جمهوری بود و این فناوری همانند حوزه فناوری ارتباطات و فناوری اطلاعات در همه حوزه ها کاربرد دارد.
وی ضمن اشاره به روند توسعه فناوری های مطرح نانو در قسمت های دولتی و خصوصی کشور، اظهار نمود: نمونه آن نانو حباب است که وقتی به کسب و کارهای خصوصی نفوذ کرد و نتایج به کارگیری آن حکایت از افزایش راندمان داشت، توسعه یافت، بگونه ای که حالا در بیشتر از ۲۰۰ گلخانه از این تکنولوژی استفاده شده است.
اسدی فرد افزود: ولی وقتی به بخش دولتی می رود، به سبب ساز و کارهایی که بخش دولتی دارند، این فناوری ها رشد نمی یابد.
ارجحیت طرح ۹۰۰ میلیاردی به طرح فناورانه
مهندس علی اصغر قانع، رئیس کانون دانش، صنعت و بازار آب و فاضلاب ضمن اشاره به ایجاد کمیته مشترک ستاد نانو و وزارت نیرو در حوزه آب، اظهار نمود: در آن زمان ما در جهت مأموریت گرایی، مبادرت به شناسایی چالش های صنعت آب و فاضلاب کردیم.
وی استفاده از نانو ذرات برای حذف فلزات سنگین در آب و حذف مشکل آرسنیک با نانو را همچون پروژه های نانویی دانست و اظهار نمود: در سال ۹۵ برای نخستین بار فناوری نانو حباب عنوان شد و در آن زمان مسأله طعم و بوی بد آب شهر سنندج با کمک نانو حباب عنوان شد و ما در آن زمان وارد این حیطه شدیم و سعی کردیم پایلوت صنعتی آنرا در تصفیه خانه این شهر اجرایی نماییم.
قانع با اشاره به اینکه پایلوت این فناوری از جانب شرکت مهندسی آب فاضلاب با همکاری ستاد نانو اجرایی شد، خاطرنشان کرد: در آن زمان ما برای تایید فناوری نانو حباب که با سرمایه گذاری ۲۵ میلیارد تومانی قابل اجرایی بود، زمان زیادی صرف شد، ولی به قدری تعلل شد که طرح جایگزینی انتقال آب با سرمایه گذاری ۹۰۰ میلیارد تومان جایگزین شد.
رئیس کانون دانش، صنعت و بازار آب و فاضلاب با تکیه بر این که یک کارشناس می تواند یک دستگاه اجرایی را سال ها به قبل برگرداند، اظهار داشت: به نظر می آید مدیران بالادستی انگیزه لازم را برای حل مشکلات ندارند و این عامل مزید بر علت شده است.
قانع تصریح کرد: این رویکرد در حالیست که فناوری نانو حباب می تواند مصرف انرژی تصفیه خانه را به نصف کم کند و این مسئله در سایه ناترازی انرژی مهم می باشد.
نانو، کلید حل همه مشکلات نیست
دکتر سید مجید معنوی، مدیر عامل یکی از هلدینگ های صنایع نانو اظهار داشت: در نتیجه تلاش ۲ دهه در حوزه نانو به جایی رسیدیم که میتوان از آن بهره برد و این سوال مطرح است که ما چه پاسخی به مسائل کلان کشور داریم؟ نانو فناوری هر چند در حوزه های مختلف می تواند ایفای نقش کند، ولی همه چاره ها را در اختیار ندارد و موانع و چالش هایی در راه آن وجود دارد.
وی تلفیق نوآوری در کنار فناوری را رویکرد بهینه برای حل مسائل دانست و خاطرنشان کرد: ایران با چالش تغییر اقلیم و بحران آب و ناترازی انرژی مواجه می باشد و نانو ظرفیت هایی در این عرصه دارد، ولی تنها چاره این بحران ها نیست.
معنوی نانو سلول های خورشیدی را یکی از فناوری های این حوزه دانست و اظهار داشت: با عنایت به مزیت هایی که در زمینه ذخیره سازی انرژی دارد، بر روی آن هدف گذاری و سرمایه گذاری کردیم، ولی چالش آن، اینست که احتیاج به زیر ساخت آزمایشگاهی برای تایید راندمان دارد و کشور در ایجاد زیر ساخت ها خلأ دارد و این در شرایطی است که خیلی از این خلأها در شبکه سازی های بین المللی قابل جبران است.




منبع:

1403/10/20
09:53:16
5.0 / 5
12
تگهای خبر: بین الملل , تكنولوژی , سرمایه گذاری , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
کارا پيام
karapayam.ir - تمامی حقوق سایت كارا پیام متعلق به مالک دامنه است

كارا پیام

پیام رسان