پروژه بین المللی هوش مصنوعی شهریور کلید می خورد
به گزارش کارا پیام، دستیار معاون علمی رئیس جمهور اظهار داشت: هم اکنون کشور با مشکل پردازش و زیرساخت مواجه نیست و بعد از دستیابی به نسخه پایدار سکوی ملی هوش مصنوعی، میتوان آنرا به برخی کشورهای دیگر هم ارائه کرد.
به گزارش کارا پیام به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، به دنبال انتشار فراخوان درخواست اطلاعات (RFI) برای مشارکت شرکتهای دانش بنیان فعال در حوزه هوش مصنوعی، نشستی با حضور دستیار معاون علمی رئیس جمهور، دکتر حسین اسدی عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف و تعدادی از شرکتهای دانش بنیان، روز گذشته ۲۴ فروردین ماه در محل معاونت علمی برگزار گردید.
هدف از برگزاری این جلسه، عرضه اطلاعات در رابطه با آخرین وضعیت سکوی ملی هوش مصنوعی به شرکتهای دانش بنیان و تبیین زمینه های همکاری برای توسعه این سکو بود.
دستیار معاون علمی رئیس جمهور در این نشست طی سخنانی اظهار داشت: در جریان پیشبرد پروژه هوش مصنوعی درخواست های زیادی را بر مبنای مشارکت شرکتهای دانش بنیان دریافت کردیم، مضاف بر این که همواره بنای ما در معاونت علمی بر جلب این مشارکت استوار بوده است. ازاین رو، ناظر به این دغدغه، فراخوانی را برای ارزیابی شرکتهای دانش بنیان منتشر کردیم. در این فضا ما RFIهایی برای مشارکت دانش بنیان ها در توسعه سکوی ملی هوش مصنوعی به آنها عرضه خواهیم داد و آنها با تکمیل RFIها و بعد از تأیید کمیسیون فنی، می توانند به تیم سکو ملحق شوند.
این مقام مسئول هدف از این اقدام را ایجاد هم افزایی بین اقدامات شرکتهای دانش بنیان و مسیر معاونت علمی در توسعه سکو دانست و اظهار داشت: در جریان این هم افزایی، دسترسی هایی که به لحاظ زیرساختی برای دانش بنیان ها محدود بود، در اختیار آنها قرار خواهد گرفت.
وی در ادامه اضافه کرد: در راه توسعه و پیشرفت، صدای اعتراض از دل دیوارهای فروریخته ای به گوش می رسد که زمانی مانع پیشرفت بودند و سهمی در آینده نداشتند. معاونت علمی به خوبی واقف است که پروژه هوش مصنوعی در کشور، همچون بیماری در آستانه مرگ است؛ بیماری که هر پزشکی خواستار درمان آن است. با این نگاه، اولویت معاونت بر آن بود که مرحله احیای اولیه این پروژه با تاکید بر تیمی مجرب و دارای سوابق بین المللی صورت گیرد. بدیهی ست که هر بیماری بعد از گذر از دوره نقاهت، برای بازگشت مؤثر به جامعه، نیازمند تعامل و مشارکت گسترده با محیط پیرامون خود است.
همچنین نکته دیگری که از جانب دستیار معاون علمی در این نشست طرح شد، برخورداری سکوی ملی از مدل کسب وکار(Business Model) بود و مقرر شد تا سازوکار این مدل در جلسات فنی عرضه شود.
وی در قسمت دیگری از صحبت های خود تاکید کرد: هم اکنون کشور با مشکل پردازش و زیرساخت مواجه نیست و بعد از دستیابی به نسخه پایدار، میتوان سکو را به برخی کشورهای دیگر هم عرضه کرد؛ در این صورت، آن کشورها هم می توانند میزبان محصولات دانش بنیان های ما باشند.
به گفته دستیار معاون علمی رئیس جمهور، پروژه دیگری در حوزه هوش مصنوعی به همت معاونت علمی از شهریورماه سال جاری کلید خواهد خورد که نگاهی بین المللی دارد و تیم هایی که در توسعه سکو حضور دارند، در اولویت نخست برای مشارکت در این پروژه خواهند بود.
دکتر حسین اسدی، عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف هم که عرضه آخرین وضعیت سکوی ملی هوش مصنوعی را در این نشست بر عهده داشت، درگاه های مشارکت شرکتهای دانش بنیان را در چهار بخش ترسیم کرد و اظهار داشت: مشارکت در بهینه سازی ماژول های سکو، توسعه و سفارشی سازی بازارگاه های تخصصی، توسعه محصول مبتنی بر پنل بازارگاه و توسعه محصول مبتنی بر خدمات سکو از راه API، چهار سرفصلی هستند که می توانند بسترهایی برای همکاری دانش بنیان ها در توسعه سکو فراهم نمایند.
گفتنی است؛ نسخه اولیه سکوی هوش مصنوعی با مشارکت محققان و فارغ التحصیلان دانشگاه های برتر کشور، با استفاده از چارچوب های متن باز و هم بندی فناوری های پیشرفته همچون مدلهای زبانی بزرگ، مدلهای زبانی-بینایی، بازشناسی گفتار و تبدیل متن به گفتار و همینطور یک زیرساخت دریاچه داده شامل پایگاه های داده رابطه ای، مبتنی بر سند و برداری، بعنوان یک MVP رونمایی آزمایشی شد. این سکو، انعطاف پذیری، مقیاس پذیری و به کارگیری زیرساخت ترکیبی ابری و فوق همگرا را برای پشتیبانی توسعه دهندگان و سازمان ها در بهره برداری از توان هوش مصنوعی، در اولویت قرار می دهد.
منبع: كارا پیام
این مطلب کاراپیام را پسندیدین؟
(1)
(0)
مطالب مرتبط جدید کاراپیام
نظرات بینندگان کاراپیام در مورد این مطلب