بازار 11هزار میلیاردریالی نانو در حوزه بهداشت و درمان

بازار 11هزار میلیاردریالی نانو در حوزه بهداشت و درمان به گزارش کارا پیام، استفاده از تکنولوژی های جدید نانو در حوزه سلامت باعث ایجاد بازاری به ارزش ۱۱هزار میلیاردریال در ایران شده، این در شرایطی است که دارورسانی با ۴۰ درصد سهم، نقش پیشتاز را در این بازار رو به رشد ایفا می کند.


به گزارش کارا پیام به نقل از ایسنا، استفاده از نانوذرات و تکنولوژی های جدید در حوزه سلامت، علاوه بر بهبود کیفیت محصولات، بازار قابل توجهی را هم بوجود آورده است. بر مبنای آمارهای عرضه شده از جانب ستاد توسعه فناوری های نانو، حجم بازار نانو در قسمت سلامت و بهداشت ایران در شروع سال ۱۴۰۳ به ۱۱هزار میلیاردریال رسیده است که شامل حوزه های پیشگیری، تشخیص و درمان می شود. دراین میان، دارورسانی با سهم ۴۰درصدی، پیشتاز است.
محصولات نانویی در حوزه سلامت و بهداشت به صورت کلی در سه دسته تقسیم می شوند: بخش «پیشگیری» با ۵۱ درصد، بیشترین سهم بازار را به خود اختصاص داده و فناوری های نانو برای افزایش ایمنی، کاهش عفونت ها و بهبود فرآیندهای پیشگیرانه به کار می روند. بخش «درمان» با ۴۵درصد، دومین بخش بزرگ بازار، شامل کاربردهای نانو در دارورسانی، ترمیم بافت ها و بهبود درمان های پزشکی را به خود مختص کرده است و بخش «تشخیص» با ۴درصد، کمترین سهم را دراین میان دارد، فناوری های نوظهور در این عرصه می توانند تحولی در تشخیص زودهنگام بیماری ها ایجاد کنند.
سهم پایین بخش تشخیص (۴درصد)، در مقایسه با بخش های پیشگیری (۵۱درصد) و درمان (۴۵درصد) علل گوناگونی دارد، به صورت مثال خیلی از فناوری های تشخیصی مبتنی بر نانو، مانند سنسورهای زیستی و نانوبیومارکرها، نیازمند تجهیزات پیشرفته و سرمایه گذاری های سنگین هستند همینطور بیشتر بودجه ها و سرمایه گذاری ها در قسمت سلامت ایران به حوزه های پیشگیری و درمان اختصاص می یابد. دولت معمولا بر پیشگیری بعنوان راهی کم هزینه تر برای کاهش بار بیماری ها تاکید دارد، در حالیکه درمان به علت نیازهای فوری بیماران و بازار گسترده دارویی، سرمایه گذاری بالایی را جذب می کند.
شایان ذکر است که توسعه فناوری های نانو در پیشگیری (مانند ماسک های نانویی و پوشش های ضدویروس) با هزینه های کمتر و فرآیندهای ساده تری همراه می باشد.
در حوزه فناوری های به کار رفته، توزیع سهم های مختلف بازار متفاوت است؛ بخش دارورسانی با سهم ۴۰درصدی، بیشترین سهم را در میان فناوری های نانو دارد و شامل حامل های لیپیدی (۱۲ درصد) و کنژوگه (۲۸ درصد) است. این آمار نشان دهنده رشد بالای فناوری های هدفمند دارورسانی است. از مهم ترین مزایای فناوری نانو در دارورسانی هدفمند، افزایش اثربخشی داروها و کاهش عوارض جانبی آنها است. با استفاده از نانوحامل ها، داروها می توانند به صورت مستقیم به بافت هدف برسند و از تاثیر منفی بر سلول های سالم جلوگیری نمایند. این خصوصیت بخصوص در درمان سرطان و بیماری های مزمن اهمیت زیادی دارد. در سالهای اخیر، تحقیقات گسترده ای در زمینه نانولیپوزوم ها، نانوذرات پلیمری، نانوسیال ها و نانوامولسیون ها در ایران انجام شده است. بسیاری از این تکنولوژی ها به مرحله تولید صنعتی و تجاری سازی رسیده اند و محصولات دارورسانی نانویی، سهم بالایی از بازار نانو سلامت ایران را به خود اختصاص داده اند.
دراین میان، نانوآمیزه های غیرپلیمری با سهم ۱۸درصدی در تولید تجهیزات و وسایل پزشکی مقاوم به خوردگی و افزایش استحکام، کاربرد دارند. نانوپوشش ها (PVD) هم با سهم ۱۴ درصدی اهمیت بالای ی در بهبود مقاومت سطحی ابزارها و تجهیزات پزشکی ایفا می کند. نانوکلوئید که در داروسازی و بهبود عملکرد داروها مؤثر هستند ۱۳درصد سهم دارند. الکتروریسی که کاربرد اصلیشان در تولید مواد زیست سازگار برای کاربردهای پزشکی و مهندسی بافت است سهم ۹درصدی دارند. باندهای آنتی باکتریال، فیلترها و زخم پوش ها همچون محصولاتی هستند که با استفاده از الکتروریسی تولید می شوند و در نهایت، کیت های تشخیص سهم ۲درصدی و سایر فناوری ها با سهم ۴درصدی درحال توسعه و ورود به بازار هستند.
بازار نانو در حوزه سلامت و بهداشت ایران درحال رشد است و سهم قابل توجهی را در صنایع مرتبط به خود مختص کرده است. تمرکز اصلی این بازار بر پیشگیری و درمان است و فناوری هایی مانند دارورسانی نانویی، نانوپوشش ها و نانوکلوئیدها بیشترین سهم را در آن دارند. در عین حال، چالش هایی مانند وابستگی به واردات تجهیزات، کمبود سرمایه گذاری در پژوهش و توسعه و عدم آگاهی عمومی در این عرصه وجود دارد. با این وجود، فرصت های مناسبی برای رشد این بازار همچون افزایش حمایت های دولتی، توسعه بازارهای صادراتی و بهبود زیرساخت های تحقیقاتی وجود دارد. با اتخاذ راهبردهای مناسب، ایران می تواند جایگاه خویش را در این عرصه تقویت کرده و از ظرفیتهای فناوری نانو در سلامت و بهداشت به بهترین نحو بهره برداری کند.
پایان پیام


منبع:

1404/01/21
13:16:08
5.0 / 5
22
تگهای خبر: تكنولوژی , سرمایه گذاری , صنعت , فناوری
این مطلب کاراپیام را پسندیدین؟
(1)
(0)
مطالب مرتبط جدید کاراپیام
نظرات بینندگان کاراپیام در مورد این مطلب
نظرتان در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۵
کارا پيام
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

karapayam.ir - تمامی حقوق سایت كارا پیام متعلق به مالک دامنه است

كارا پیام

پیام رسان : کارا پیام، فراتر از یک پیام رسان