اطلاعات تلفن همراه بزرگترین تهدید ضد شما
كارا پیام: آیا كسی را می شناسید كه تمامی اسناد و مدارك كاری و شخصی خویش را همیشه به همراه داشته باشد؟ آیا دیده اید كسی تمام دارایی خویش را نقد كرده و در جیب خود بگذارد و در خیابان های شهر تردد كند؟ اساساً پاسخ به این سوال راحت و البته منفی است و همه بر این باورند كه این امور قدری عجیب و شاید اشتباه است زیرا اگر این اسناد و مدارك یا وجه نقد مفقود یا سرقت شود، تبعات جبران ناپذیری برای فرد به دنبال خواهد داشت.
به گزارش كارا پیام به نقل از ایسنا، امروزه گوشیهای تلفن همراه به گنجینه هایی با ارزش از اطلاعات تبدیل گشته اند. گنجینه هایی كه می تواند تصاویر و فیلم های خصوصی باشد یا اطلاعات بانكی و یا اطلاعات كاری و محرمانه كه در صورت انتشار عواقب جبران ناپذیری به دنبال خواهند داشت.
اما متاسفانه هستند كسانی كه تمامی اطلاعات شخصی و كاری خود و حتی اطلاعات حساب های بانكی خویش را در جیب مجازی خود گذاشته و با خیال آسوده در كوچه و خیابان های فضای مجازی تردد می كنند و بدتر آن كه، گاهی اوقات این اطلاعات را به راحتی در میان دوستان به اشتراك گذاشته و یا به دوست خود به امانت می دهند.
شاید شما این حرف ها را باور نداشته و یا یك شوخی بپندارید! اما این مورد یك واقعیت است. رجوع به دادسرای جرائم كامپیوتری یا پلیس فتا می تواند این واقعیت را برای شما مشخص نماید و نشان دهد كه چه تعداد پرونده در این خصوص تشكیل شده كه به دنبال سهل انگاری قربانیان و یا اعتماد بیش از اندازه آنان، اطلاعات شخصی و محرمانه آن ها به سرقت رفته و نه تنها از وی اخاذی شده بلكه پس از اخاذی های كلان و پی به دنبال شاهد انتشار این اطلاعات در شبكه های اجتماعی هم بودیم كه سبب بر باد رفتن آبرو و حیثت افراد شده است.
تلفن های همراه به دلیل در دسترس بودن (قابل حمل بودن)، داشتن قابلیت های متنوع (دوربین با كیفیت، انتقال سریع اطلاعات و...) و از همه مهمتر حافظه هایی با ظرفیت بالا، به ابزاری مهم برای ثبت لحظات به یاد ماندنی و یادآوری خاطرات تبدیل گشته اند. اگر به گوشی تلفن همراه خود سری بزنیم خواهیم دید تصاویر و كلیپ های بسیار زیادی مربوط به زمان های گذشته و حال وجود دارد كه با مرور هر یك، خاطرات جالبی را به یاد خواهیم آورد.
این قابلیت یكی از مزایای تلفن های هوشمند است كه متاسفانه گاهی اوقات می تواند به بزرگترین تهدید ضد ما تبدیل گردد. اگر بار دیگر به گوشی تلفن خود رجوع نماییم خواهیم دید كه بعضی از اطلاعاتی در حافظه گوشی ذخیره شده، جزو اطلاعات خصوصی و مهم ما به شمار می آید. اطلاعاتی كه اگر در اختیار دیگران قرار بگیرد می تواند زمینه ساز وقوع جرائمی همچون هتك حیثیت، تهدید و اخاذی و... شود. نكته ای كه بد نیست به آن اشاره نماییم این است كه آیا ضرورتی دارد این اطلاعات همواره بصورت نا امن و حفاظت نشده همراه ما باشند یا خیر؟
طبق اطلاعات سایت پلیس فتا، متاسفانه علت اغلب پرونده های تشكیل شده در پلیس فتا سهل انگاری و اعتماد نابجای شاكیان بوده است. اعتمادی كه اگر كمی بادقت و حساسیت بیشتر صورت می گرفت، بطور قطع شاهد كاهش وقوع جرائم سایبری بودیم.
بر این اساس كارشناسان همواره تاكید دارند كه با عنایت به امكان سوءاستفاده و دسترسی غیر مجاز مجرمان سایبری، كاربران از یادداشت كردن اطلاعات مهمی همچون رمزهای بانكی، پسوردهای ورود و یا ذخیره تصاویر و فیلم های خصوصی در گوشیهای تلفن همراه بصورت نا امن جداً خودداری كنند.
كاربران همینطور از ذخیره سازی اطلاعات مهم در گوشیهای تلفن همراه جدا خودداری كرده و در صورت نیاز، از مموری های جداگانه استفاده و ضمن رمز گذاری بر روی اطلاعات و حافظه های حاوی داده های مهم، امنیت خویش را بالا برند. با این كار حتی اگر گوشی تلفن همراه ما مورد سرقت فیزیكی هم واقع شود، فاقد اطلاعات مهم و خصوصی خواهد بود و همینطور به دلیل وجود پسورد برای گوشی و مموری و حتی سیم كارت بنابراین دسترسی به اطلاعات ما سخت تر خواهد شد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب